CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: AKP ve MHP'nin vekilleri milletin değil, soyguncuların yanında yer almıştır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: AKP ve MHP'nin vekilleri milletin değil, soyguncuların yanında yer almıştır
Sondakika... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu... Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'e verilen '20 aralık gecesi araştırılsın' önergesine AKP ve MHP'nin red oyu verdiğini belirterek 'AKP ve MHP'nin vekilleri milletin değil, soyguncuların yanında yer almıştır' dedi.

 Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama birlik içinde yaşamak istiyoruz. Komşuluk ilişkilerimiz vardı. Herkes birbirine düşman olmaya başladı. 84 milyona söz veriyorum kimse umutsuzluğa kapılmasın.

-Üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılabilmeli yoksa ilkokuldan farkı kalmaz.

- Dün 10 Ocak çalışan gazeteciler günüydü. Yapılan raporda ''Kapanan gazete ve tv''lerde işsiz kalan 12 bin gazeteci var. Saldırıya uğrayan gazeteciler var. Gazetecileri hedef alan polis şiddeti var... demokrasilerde kabul edilemez'' diyor raporda. Bir yerde bir haksızlık mı yapıldı öğrenebilmeli insanlar.

TEK SESLİ MEDYA YAPARSANIZ...

-Siz tek sesli bir medya yaparsanız hiçbir şeyi doğru öğrenemezsiniz. Basın dünyası da hiç meraklanmasın az kaldı. Önümüzdeki dönemde basın özgürlüğünü görecekler. Biz de eleştirilerden ders almasını bileceğiz.

-Hapishaneler dolu kardeşim insanların ekmeğini neden ellerinden alıyorsunuz. Tütün üreticileri merak etmesin onların sorunlarını çözmek boynumun borcu.

-Engellilerle ilgili özel bir madde var. ''Sakatları koruyacaksın, topluma uyumunu sağmayacaksın'' diyor anayasa. Engelliler için bunlar yapılacak. Parlemento zaman zaman görüşlerini belli ediyor. Bütün engelli kardeşlerim biliyor bütün engelli kadroları boş. Onlar istihdam edilmiyorlar. O kadroları hakkaniyetle engellilere teslim edeceğiz. 

ENGELLİ SERVİSLERİNE ZAM YAPMIŞLAR

-Özel eğitim kurumlarında 47 bin kişi çalışıyor. 425 bin engelli eğitiliyor. Servisleri bu kurumlar ücretsiz karşılıyorlar. Devlet belli bir para ödüyor bunlara. 2006 yılında her bir engelli için hükümet asgari ücret kadar bir para ödüyordu. Bugün bu para yüzde 20''ye kadar indi. Dün yüzde 30 zam yapmışlar servislere.

-Engellilerin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var. 

''Beyfendi sizi dinler'' dediler

-Atama bekleyen öğretmen, sağlıkçı, ziraat mühendisleri geldi. ''Beyfendi sizi dinler'' dediler. Tabii ki dinler doğruları bir tek ben diyorum ona. İktidarımızda her kırsalda bir ziraat mühendisi olacak.

-Tarım bakanı ''gidin pazarda limon satın'' diyecektir.

-''Devlette çalışmak ayrıcalıklı iştir'' diyor. Tarım Bakanına tavsiyem ''bir yerlerde toprağı eşelesinler'' diyor. Git sen eşele. Onlar fakülte bitirdi. Senin görevin ona istihdam sağlamaktır. Dalga geçmek değildir.

-İktidar çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya. Devlet şu anda yönetilmiyor. Güçler hükümete yön veriyor. Bazıları uyuşturucu, bazıları tefeci güçler.

-Adalet devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetmek istiyorsanız adalet olmalı. Gencecik evlatlarımız evleniyor. Aileler borçlanıyorlar. İkisi de işsiz. Ailelerin yanına yerleşiyorlar. Mecburen baba evine sığınıyoruz. Ekonomiyi bu hale getirdiler.

''Ekonomi iyiye gidiyor'' diyenlerin oranı yüzde 8

-SODEV''in anetinde ekonomi iyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 8. Gerçeği görüyor ve yaşıyoruz. Zamları da fakirliği de tek tek görüyoruz. 

-Mülakat sebebiyle haksızlığa uğrayanların hakkını savunmak istedim. Cahide diye bir vatandaşımız Ordu''dan yazıyor. ''2 branşta bölüm bitirmiş. 96 puan alan birisiyim diyor. Mülakatım da çok iyi geçmesine rağmen elendim. Sebebini de bilmiyorum. Birkaç dakikalık bir mülakat bunca emeği yok saymamalı'' diyor.

-Bütün Cahidelere selamlarımızı gönderiyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Ülkeye adaleti getireceğiz.

Adil yargılanmayla ilgili temel bir sorunumuz var. Böyle devleti yönetemezsiniz. Düşmanlık yaratırsınız. Devletin dini adaletse bunların yaptığı ne! Her yerde adaletsizlik var. 

AKP ve MHP''nin vekilleri soyguncuların yanında yer almıştır

-20 Aralık gecesi dolarda ciddi düşüş oldu. Birileri 18 liradan dolarını bozdurdu. 2 gün sonra gitti ucuza bozdurdu. Milyarlarca lira kazandılar. Meclis''te araştıralım dedik. AKP ve MHP''nin vekilleri milletin yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. 

Saray''a soruyoruz...

-Saray''a soruyoruz. Ulaşım, doğalgaz faturası vermiyorsun. Sen ödeyemeyenlerin doğalgazını kesiyorsun. Kim onların yanında olacak? Halkın partisi olarak bir onların yanında olacağız. 

-Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu. 1 yılda akaryakıta 46 kez zam oldu. Galiba trafik sorununu böyle çözecekler. Dolar düşünce neden elektriğe, doğalgaza zam yapıyordun.

-Çok sayıda kişi fason iş yapıyor. Fason işletmeler kapatıldı. Kimse farkında bile değil.

-Yüzde 127 zamma herkes isyan etti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununu yaptılar

-Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununu yaptılar. Kasım başında yüzde 19.44 Aralık başında 22.70''e çıkıyor. Ocak başında devletin 5 yıllık borç faizi 22.34''e çıktı. Hani faizler düşüyordu. Bu faizleri vatandaş ödeyecek. Bu vatandaş 2 ayrı yerden negatif olarak etkileniyor.

-Tefecilerin yanında olan insan Erdoğan''dır. Çıksın ''Bay Kemal'' desin. Rakamlar senin dediğin gibi değil desin. Diyemez. Kime hizmet ediyor. Tefecilere, 84 milyona değil. Dolar baronlarına hizmet ediyor. Vatandaşa değil.

-Tam bir çöküş yaşanıyor ekonomide. 3 ayrı yerden paylaşacağım.

-1 Kur garantili mevduat.

-İhracatçının sırtına çöktüler. Kazancından yüzde 25''i getireceksin diyor. 

Bu Bahçeli''ye kapak olsun

-Bu Bahçeli''ye kapak olsun. Vatandaşını satmak. Konut alana vatandaşlık veriliyordu. Bankaya 500 bin dolar yatırırsan TC vatandaşlığı veriyorlardı. İnsan  ticareti yapanlar vergi vergi cennetlerinde milyonları olanlar var. Hani siz milliyetçiydiniz, vatanseverdiniz. 

-Türkiye''yi en güvenilmez ülke yaptılar. Gelen paralar kimin parası. Neden başka ülkelerin parasını haczedelim?

-Bütün milliyetçiler adına Bahçeli''ye soruyorum. Bu maddeye hangi gerekçeyle evet diyeceksiniz.

-MHP vekillerinin sultanın sofrasına oturduğunu düşünmüyorum. Kinden korkuyor bu devletler neden Türkiye''nin itibarı bu kadar ayak altında. Soracaklar mı? El kaldırıp indirecekler, soramazlar. Adalet ve ahlak kaybedildi.

-Biz gelince 6 ay içinde Türkiye''nin bütün çarkları adalet için dönecek.