Rıdvan Yılmaz'a da yakışmaz, Beşiktaş'a da

Rıdvan Yılmaz'a da yakışmaz, Beşiktaş'a da

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Rıdvan Yılmaz''ı satacakmış Beşiktaş; haberlerde öyle yazıyor.

Almanya''nın Eintracht Frankfurt takımı istiyormuş. Bir de İtalya''dan Torino.

Bonservis bedeli olarak da 5 milyon eurodan bahsediliyor.

Beşiktaş Kulübü''nden ise ses yok. Yalanlamadıklarına göre böyle bir niyet var demek ki! Rıdvan da gitmek istiyormuş; öyle deniyor.

Sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; ben bunu ne Rıdvan''a yakıştırırım, ne de Beşiktaş''a.

Rıdvan daha 21 yaşında. Beşiktaş''ın alt yapısından yetişen bir değer. Her ay görüyoruz ki üstüne katarak ilerliyor. Çok daha iyi olacak; öyle görünüyor.

Peki Beşiktaş, önü çok daha açık olan bir değerini neden 5 milyon euroya elden çıkarmak istiyor? Bu kadar mı sıkışık? Peki bu kadar sıkışıksa niye onun bunun peşinde koşuyor? Rıdvan''dan almayı planladığı 5 milyon euroyla bir kaç ucuz sıradan futbolcu mu almayı hedefliyor?

Bir de solda oynuyor Rıdvan. Defansif özelliğinin yanı sıra hücumcu kimliği de var. Beşiktaş satarsa Rıdvan''ı bulabilecek mi yerine koyabileceği birini?

Biraz daha beklese, Rıdvan''dan bu sürede yararlansa, bir kaç yıl sonra da çok daha yüksek bir rakama satsa olmuyor mu? Batan geminin malı mı bu?

Transfer piyasasında, hele de Rıdvan gibi genç, yetenekli, gelişime açık, sol çizgide oynayan birini gösterin bana bu paraya; ondan sonra ne derseniz deyin.

Beşiktaş gibi büyük bir kulüp yeni sezonda şampiyonluğa oynayacaksa Rıdvan gibi Valerien İsmael''in sisteminde kritik bir mevkiye sahip olan futbolcuyu bırakmaz, bırakmamalı.

Gelelim Rıdvan''a.

Gitmek istiyormuşsun. Avrupa''da oynamak istemeni anlıyorum. Ama bu ne acele be çocuk! Bir de böyle sıradan takımlara gitmek istemeni anlayamıyorum.

Eintracht Frankfurt, Alman ligini 11. sırada bitirmiş. Almanya''nın büyük kulüpleri arasında adı geçmiyor.

Torino İtalyan Ligi''ni 10. sırada tamamlamış. Milan, İnter, Juventus, Roma ayarında değil, çok uzaklarda.

Türkiye''nin 3 büyük kulübünden bu sıradan kulüplere mi gideceksin yani?

Bu muydu hedefin?

Sonuç olarak şunu söyleyeyim; bu ne Beşiktaş''a yakışır, ne de Rıdvan''a.

Bir de Valerien İsmael''e sormak lazım; gelecek sezon şöyle Beşiktaş, böyle Beşiktaş diyor ya. O ne düşünüyor bu konuda acaba?

Yazarın Diğer Yazıları