Trabzonspor’da Halilhodzic şoku

Trabzonspor’da Halilhodzic şoku
Bordo-mavililer yeni bir teknik direktör kiriziyle karşı karışıya. Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika Trabzon’u çalıştırması beklenen Halilhodzic’e kalmasını teklif etti. Fırtına ile ön sözleşme imzaladığı iddia edilen Boşnak hocanın da “Aynen devam etmeliyiz” sözleri ortalığı karıştırdı

Cezayir, Halilhodzic’i bırakmak istemiyor Trabzonspor’a Halilhodzic’ten kötü haber... Dünya Kupası’da ikinci tura çıkan Cezayir Milli Takımı, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yola devam etmek istiyor. Yeni sezonda Trabzonspor’u çalıştırması beklenen Bosna-Hersekli çalıştırıcının Brezilya’daki başarısını dikkate alan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın, Halilhodzic’in görevden ayrılmasını istemediği açıklandı. Cezayir Haber Ajansı’nın (APS) haberine göre, Başbakan Abdulmelik Sellal tarafından Cezayir Milli Takım’ı onuruna verilen iftar yemeğinden sonra Cumhurbaşkanı Buteflika, teknik heyeti ve futbolcuları kabul etti ancak yapılan görüşmeden Trabzonspor’u yakından ilgilendiren önemli karar çıktığı ifade edildi. Kabul sırasında Cezayir Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed Revarava ve Halilhodzic ile baş başa görüşen Buteflika, deneyimli teknik adama, “Bizimle kalmalısın, çünkü biz büyük bir takımız” dedi. 

Pişman mı oldu?
Buteflika’nın bu önerisi üzerine Boşnak teknik direktör, “Zor bir süreçten geçtik fakat aynı şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekir. Gösterdiğimiz gayretten dolayı Brezilyalıların kalbine taht kurduk” ifadelerini kullanarak görevinin başında kalacağını ima ettiği ileri sürüldü. 

Tazminat sıkıntısı
Bu gelişmeler üzerine Trabzonspor’da panik başladığı belirtilirken, Bosnalı teknik adamın 13 Temmuz’da Türkiye’ye geleceği açıklandı. Cezayir’in başına 2011’de geçen Halilhodzic, ekibini 2013’te Afrika Uluslar Kupası’na taşıdı. Ayrıca takımını son Dünya Kupası’nda 2. tura çıkardı. Cezayir’in Liberte gazetesi Trabzonspor’la Dünya Kupası’ndan önce “ön sözleşme” imzalayan Halilhodzic’in yaşanan gelişmelerden sonra Cezayir’de devam etmek istediğini fakat sözleşmedeki “tazminat” maddesi yüzünden sıkıntı yaşadığını iddia etti. Vahid Halilhodzic’in ayrılmaması için başlatılan kampanyada imza sayısının 150 bini bulması ve Cumhurbaşkanı’nın isteği üzerine Cezayir Futbol Federasyonu’nun Halilhodzic’e 4 yıllık yeni sözleşme teklif ettikleri iddia edildi. Boşnak hocanın bu teklife olumlu yaklaştığı ama Trabzonspor’la yaptığı iddia edilen “ön sözleşmenin” kendisi için bağlayıcı olduğunu belirttiği öğrenildi. Bunu üzerine Cezayirli yetkililerin de gerekirse tazminatın Cezayir Federasyonu tarafından ödenebileceği söylemesi, Trabzonspor yönetimini endişelendirmeye başladı.  


Cezayir’e coşkulu karşılama
Dünya Kupası’na veda eden, ancak özellikle Almanya’ya karşı oynadığı futbolla alkışlanan Cezayir, ülkesinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkent Cezayir’deki Havari Bumedin Havaalanı’nda Başbakan Abdulmelik Sellal ve Spor Bakanı Muhammed Tehmi’nin katıldığı resmi törenle karşılanan milli takıma, Cezayir Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed Revarava eşlik etti. Trabzonspor’la olan durumu belirsizleşen Halilhodzic, büyük ilgi gördü.


6 yabancı daha gidiyor
Trabzonspor, yabancı oyuncularını göndermeye çalışıyor. Henrique’yi S. Greeland’e 4 milyon, Adrian’ı Al-Nassr’a 3 milyon 200 bin euroya veren bordo-mavililer, Bourceanu ve Bosingwa dışındaki yabancılarla yollarını ayırmayı planlıyor. Fırtına, Janko ile sözleşmesini 600 bin euro dolayında bir rakamla karşılıklı olarak feshederken, Bucaspor’dan alınan Jebrin kadroda düşünülmüyor. Hami Mandıralı ile sorunlar yaşayan Malouda ile de ABD’nin New York City FC ve New York Redbulls gibi takımların ilgilendiği bildirildi. Celustka ve Bamba’ya ise Rusya’dan teklifler var ancuk bu iki oyuncunun İngiltere’yi istemesi işi zora sokuyor. Colman’a ise halen talipli bekleniyor. Trabzonspor yönetimi bu futbolcuları yollayıp yerlerine daha kalitelerini almak istiyor. Daha çok tecrübeli yıldız almayı isteyen Trabzonspor, ince eleyip sık doku-yacak. Bazı yöneticiler, “yıldız oyuncu getirmek için para gerek” derken, kimi yönetici ise yeni sezon için yapılan yerli transferlerin takımdaki rekabeti arttıracağına ve başarıyı getireceğine inanıyor.