Adnan Oktar’ın benzeri seyredenleri gülmekten öldürdü. Afrikalılarla Ankara havası oynadılar

Adnan Oktar’ın benzeri seyredenleri gülmekten öldürdü. Afrikalılarla Ankara havası oynadılar
Sosyal medyada paylaşılan bir video Adnan Oktar'a benzerlik sebebiyle viral oldu.

Sosyal medyada paylaşılan bir video sosyal medyada viral oldu. Videoda birçok suçtan 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar taklit edildi.

Kedicikleriyle ünlü Adnan Oktar''ın meşhur dansı videoda kullanılırken, Oktar''ı taklit eden kişinin benzerliği şaşkınlık yarattı.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar (d. 2 Şubat 1956, Ankara), kamuoyunda Adnan Hoca olarak tanınan Türk kült lideri. Birçok suçtan 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Oktar''ın kurucusu ve lideri olduğu, kendi adıyla anılan ve mehdiyet inancını merkezine alan kült hareketi, 1980''li yıllarda kamuoyunca tanınmaya başladı; zengin aile çocuklarını ebeveynlerinden koparması ve cinsel istismar, şantaj, tehdit gibi suçlar ile gündeme geldi.

Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" dahil birçok suç iddiasıyla 11 Temmuz 2018''de gözaltına alındı ve 18 Temmuz 2018''de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Önce Metris Cezaevi''ne konuldu, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi''ne nakledildi. 78''i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada, mahkeme kararını 11 Ocak 2021''de açıkladı ve Oktar''a 24 ayrı suçtan 1075 yıl üç ay hapis cezası verildi. Daha sonra yöneticisi olduğu örgüt üyelerinin cezaları da eklenince cezası 9 bin 803 yıl 6 ay hapis ve 400 bin lira para cezasına yükseldi.

Oktar''ın kurduğu kültün cinsel istismar sistemi, kült üyelerinin yargılanmakta olduğu 2019/313 numaralı dosyada yer alan dijital deliller, müşteki-mağdur ve etkin pişman ifadeleri, teknik takip, dinleme ve ses tapeleri değerlendirilerek çizgi roman haline getirildi.

İlgili Haberler