Atatürk'e hakaret eden imam'a kaymakam sahip çıktı

Atatürk'e hakaret eden imam'a kaymakam sahip çıktı
Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret dolu ifadeler kullanan emekli İmam Mustafa Demirkan'a Bilecik İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz sahip çıktı. Açıkgöz, Demirkan’ın "Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri” olduğunu iddia etti.

Sözde en kıymetli alimlerdenmiş… Atatürk'e hakaret eden imam'a kaymakam sahip çıktı

Odatv’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da dinlediği sırada Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''e hakaret dolu sözler dile getiren İmam Mustafa Demirkıran’a yönelik tepkiler devam ediyor.

Demirkan, Atatürk''e ithafen, "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullanmıştı.

İmam Mustafa Demirkıran''a destek ise Bilecik İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz''den geldi.

Demirkan''a sahip çıkan Açıkgöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah''ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha göstermişlerdir." dedi.

Kaymakam Açıkgöz''ün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin, imam Demirkan’a tepki göstermesinin ardından paylaşımını silmesi de dikkat çekti.

İlgili Haberler