Vural: Devran dönecektir

Vural: Devran dönecektir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Hükümetin 17 Aralık sonrası yargıya yaptığı fiili, hukuki müdahalelerin, hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğünü kayededen Vural, "Bütün bu deliler ortadayken, bu süre içerisinde ayarlanmış yargı ile ortaya konulan bu irade millet vicdanında hiç bir anlamı yoktur. Sıfır hükmündedir. Biz de bu iradeyi sıfırlayacağız. Devran dönecektir ve bu konuda rüşvet ve yolsuzluk, haram para aklama çetesi için yeniden yargılanma yapılacaktır. Bu kararı verenler de yargılanacaktır. Türk milleti bir hesaplaşmaya gidecektir. Bu milletin hakkına, hukukuna, vicdanına el uzatanlardan hesap sorulacaktır" dedi. 

Tuz kokunca biz ne yapacağız

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, 17 Aralık sonrasında yaşanan olaylarla ilgili muhalefet partilerinin bir araya gelip somut bir adım atıp atmayacağıyla ilgili soruya, MHP olarak TBMM'ye gerekli soru önergeleri vererek somut adımlar attıkları cevabını verdi. Vural, "Somut bir şekilde mücadeleleri sürdürüyoruz. Yargının olduğu yerde tuz kokmuştur. Tuz kokunca biz ne yapacağız. Onun için herkesi hukuka sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın Devlet Bahçeli ve Fethullah Gülen ile ilgili "Çocukları yok" yönündeki eleştirilerine ilişkin değerlendirmesinin sorması üzerine Vural, şu cevabı verdi: "Milletin ailesiyle, çoluk çocuğuyla uğraşıyor. Sen hangi hakla insanların aileleriyle hüküm ifade ediyorsun. Sen önce kendine bak. İnsan sevgisini bir aile ya da evlat sahibi olmayla ilgili bir noktaya getirenler, bu zihniyette olanlara Ebu Cehil zihniyetini Peygamber efendimize ebter diyenlere karşı kevser havuzunu hatırlatıyorum. Bir insanın insan sevgisi olması için bu yorumu yapanlar ancak ırkçılardır. Milyonlarca çocuksuz aileyi rencide eden bir durumdur." İzmir'in Urla ilçesinde geçen hafta meydana gelen olaylarla ilgili başka bir soru üzerine Vural, "Valiyi uyarıyorum. Bir provokasyon hazırlıkları organize bir şekilde İzmir'de huzuru bozmaya yönelik birtakım girişimler var. Bu konuda sorumluluk anlayışı içinde davranan vatandaşlarımızı kutluyorum. Bu tuzağa milletimiz düşmesin" dedi. Bazı basın kuruluşlarının toplantıya katılmamasını sert bir dille eleştiren Vural, 17 Aralık sonrasında internette yayınlanan ses kayıtlarını da dinletti.