Süleyman Soylu'nun akrabası için büyük iddia. Barış Pehlivan açıkladı

Süleyman Soylu'nun akrabası için büyük iddia. Barış Pehlivan açıkladı
Gazeteci Barış Pehlivan, Marmaris’te çıkan bir bıçaklı kavgada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabasının olduğunu iddia etti.

Gazeteci Barış Pehlivan, Marmaris’te yat limanında çıkan bir bıçaklı kavgada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu öğrenilen kişinin devlet adına tehdit ettiğini aktardı.

Haberlerde çıkan olayı anlatan Pehlivan, “Tershaneye alınmayan Muzaffer Özlü ile diğer ortak arasında tartışma çıktı. Araları açık olan ve birbirleri hakkında defalarca şikâyette bulunan ortaklar arasındaki sözlü tartışma, kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Adem Sarban, bir bıçakla Muzaffer Özlü’yü, Cabbar Özlü’yü ve Kenan Zaimoğlu’nu yaraladı.” şeklinde konuştu.

"KENDİSİNİ DERİN DEVLET OLARAK TANITAN..."

Üç gün önce çıkan bu haberlerde kritik bir eksik, gizlenen bir yön olduğunu söyleyen Pehlivan, “Bıçaklanan işadamı Muzaffer Özlü’nün şoförü Mehmet Sider’in tutanağa geçen şikâyetinden okuyorum: ‘Oflu Sefa olarak bilinen Sefa Dönmez isimli şahıs ‘Anam avradım olsun, bu arabalar buradan çekilmezse sizi kepçeyle dışarı atacağım’ dedi.’ şeklinde anlattı. 

İş ortaklarından Arzu Kayaoğulları’nın ifadesini de aktaran Pehlivan,” ‘Kendisini ‘derin devlet’ olarak tanıtan Oğuz Tosun ile ‘Azeri komutan’ olduğunu söyleyen bir adam geldi. ‘Bu işin böyle devam etmeyeceğini, duruma el attıklarını, devlet kademelerinde önemli insanlar tanıdıklarını’ söyleyerek gözdağı verdiler.’” Şeklinde aktardı. Kayaoğulları’nın jandarma komutanına söylediklerinde çarpıcı ayrıntılar olduğunu söyleyen Pehlivan, “ ‘Akşam 48 AD 218 plakalı resmi bir araç tersaneye girdi. İçinden çıkan kişi Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve bizi tehdit eden insanlardı. Vali yardımcısı, bu insanlarla tersaneyi boydan boya gezdi.’ “ dedi.

O KİŞİ SOYLU’NUN AKRABASI

“Sahi, kimdi ifadelerde ismi geçen Oflu Sefa Dönmez?” diyen Pehlivan, “bıçaklı saldırıda hedef alınanlardan avukat Suna Öztaşdön-deren’den dinliyorum: ’Sefa Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun halasının oğludur. Azeri müşterek müdür Ulviye Alizade tarafından getirilmiş, tamamıyla devlet adı kullanılarak tehdit edilmek suretiyle bizlere baskı yapmaya çalışılmıştır.’ “diye vurguladı.

Barış Pehlivan iş kadını Arzu Kayaoğulları’na telefonla ulaştığında ise şunları söylediğini aktardı:

“Müdürümüz Muzaffer Özlü ile avukatımız Suna Öztaşdönderen vali yardımcısının yanında Süleyman Soylu’nun akrabası tarafından tehdit edildi. Hemen sonrasında tersanede ikisi de öldürülmeye çalışıldı. Bu pervasızlığın sorumluluğunu kim, nasıl alacak? ‘Paravan şirketler ve hesaplar açılıyor, kendi şirketimize giremiyoruz, darp ediliyoruz’ dedik. Ama maalesef geldiğimiz nokta bu oldu. Biz sonuna kadar bunun savaşını vereceğiz. Söz verdik, hangimiz ölürse, çocukları emanetimiz olacak.”

İlgili Haberler