Süleyman Soylu'nun danışmanı TRT'ye çıkacak alevi akademisyenlere mülakat yaptı

Süleyman Soylu'nun danışmanı TRT'ye çıkacak alevi akademisyenlere mülakat yaptı
TRT’de 12 gün boyunca yapılacak üç ayrı programa katılacaklar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı diş hekimi Ali Arif Özzeybek tarafından mülakata çağrıldı. İddiaya göre, sadece alevi akademisyenler çağrıldı.

TRT’nin her yıl hazırladığı Muharrem ayı için bu yıl da üç ayrı program hazırlanması planlandı. Ancak bu yıl bir ilke imza atıldı. Programlara katılacak Alevi akademisyen, yazar ve dedeler için ilk kez mülakat yapıldı.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, yetkinliklerini doktora tezleri, yayınları ve Alevi toplumundaki kabul görmüş isimler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yapan ve asıl alanı diş hekimliği olan Prof. Dr. Ali Arif Özzeybek tarafından mülakattan geçirildi.

Soylu tarafından Alevilerle ilişkiler konusunda görevlendirilen Özzeybek bu kez sınırı aştı. Alevi Karaşar aşiretine mensup olmanın ve FETÖ’nün çakma Alevi dernekleri kurdurduğu günlerde Bektaşi Vakfı adında bir vakıf kurmasının ötesinde Alevilikle bir ilgisi bulunmayan Özzeybek’in böyle bir mülakat açması tepkilere yol açtı.

"İLAHİYATÇILAR MÜLAKTTAN GEÇİRİLMEDİ"

TRT’de yayımlanan Diyanet programlarına katılan ilahiyatçılar mülakattan geçirilmezken Alevilerin mülakata alınması ile birlikte bir bakan danışmanının TRT adına karar verici olması da yine tepki çeken konular arasına girdi.

FETÖ İLE YAKIN MUHABBETİ DE BİLİNİYOR

DYP, ANAP, Türkiye Partisi, CHP ve son durak olarak AKP’de politika yapan Özzeybek’in FETÖ ile yakın muhabbeti de biliniyor. Hüseyin Gülerce ve Ekrem Dumanlı ile ilişkileri ortaya çıkan Özzeybek, bir söyleşisinde Numan Kurtulmuş’un partisinden de davet aldığını belirtmişti.

Mülakata çağrılan Alevi akademisyenlerden bazıları gitmeyi reddederken bazıları da “Biz çıkmazsak İlahiyatçıları bizim adımıza çıkaracaklar” diye konuştular.

CEMEVLERİNE SALDIRI YAPILMIŞTI

Ankara’da Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayının oruç tutulan ilk gününde Alevilere, kurumlarına ve ibadethanelerine saldırılar düzenlendi. Saldırgan ya da saldırganlar, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne, Çankaya ilçesinde ise Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’ne yaptıkları saldırıda vakıf sekreterini bıçakladı. Vakıf sekreterinin İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamayla söz konusu saldırıların hepsini bir kişinin yaptığını ve o kişinin de yakalandığını duyurmuştu.

İlgili Haberler