Süper Lig'de bomba şike olayı patladı

Süper Lig'de bomba şike olayı patladı
Süper Lig'in 24.haftasında dün oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile HES Kablo Kayserispor maçında tartışma yaratan anlar yaşandı. Sezon başında Kayserispor oyuncusu olan ve devre arasında mavi beyazlı takıma katılan Yaw Ackah, maçın 34.dakikasında gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ackah'ın bu hareketi şike iddialarını beraberinde getirdi.

Oda TV'de yer alan habere göre, Süper Lig'te Erzurumspor'un, Kayserispor'u ağırladığı maça Dadaşlar'ın devre arasında kadrosuna kattığı Ackah'ın hareketi damga vurdu.

İKİNCİ SARIDAN OYUN DIŞI KALDI

Henüz iki hafta öncesine kadar Kayserispor oyuncusu olan Jaw Ackah, takımı 1-0 üstünken, maçın 30. dakikasında direkt kırmızı kartlık bir hareketle rakibine arkadan çok sert müdahale etti. Buna rağmen maçın hakemi Ackah’a sarı kart gösterdi. Fakat oyuncu, rakipten hiçbir tahrik unsuru yokken takım arkadaşlarının müdahalelerine karşılık şiddetli itirazdan ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı.

KULÜP AÇIKLAMA YAPTI

Maç sonrası açıklama yapan Erzurumspor kulübü, oyuncunun süresiz kadro dışı bırakıldığını ve sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu. Açıklamada, “Türk futbolunda hala bu tür futbol dışı, her türlü şüpheyi içerisinde barındıracak gelişmelerin olması futbolumuzun bu halde olmasının en büyük sebebidir. Gerek Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu gerekse yüce Türk mahkemelerine bugünkü maçta milyonlarca sporseverin gözü önünde yaşanan şaibe sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerine yer verildi.