Daha ilk haftadan takımları bekleyen tehlike

Daha ilk haftadan takımları bekleyen tehlike

Trabzonspor cephesinde çok fazla değişen bir şey yok. Eksik mevkilere nokta atışı yapmaya çalışılmış. Nwakaeme’nin yerine monte edilen Trezeguet, sol beke alınan Eren Elmalı ve yeni sağ bek Larsen takıma dolayısıyla lige adapte olmaya çalışıyorlar. Çok sırıtmış durmuyor. Larsen sakin, ne yaptığını bilen bir savunma anlayışına sahip.. Bordo mavililerin ligin yeni takımına karşı oynadığı futbol vasat olsa da skor tatmin ediciydi. Taraftarını ölüp ölüp diriltmedi. İstediğini alıp haftanın mutlu eden takımı oldu..

Beşiktaş’ta bir şey olmuş! Ne olmuş bilen varsa öne çıksın. Hani bizde meşhur bir deyim vardır; un var, şeker var, helva yapacak usta nerede? Transfer tahtası kapalı olan Kayserispor’a karşı üç puanı uzatma dakikalarında buldu. Beşiktaş taraftarı tribünde tüy dökmüş Kartal gibi oldu! Kayserispor rakibinden çekinmese maçı alacak. Takımda rakibe göre bir oyun sistemi yok. Eldeki oyuncusu ile takım kuran Kayserispor’a karşı bir oyun mantalitesi geliştiremedi. Savunma zaafları sürüyor. Kalesi güven vermiyor. Tribünlerini sahaya indirecek o futbolu göremedim. 

Galatasaray’ın bir yapılanma içinde olduğu gerçeğini görmek lazım. Yeni bir teknik adam, yeni bir yönetim, yeni bir takımı kurmak zor iştir. Çadır kurup içine girerek ateş yakıp ısınmak gibi değildir. Takım olmak lazım. Muslera bir kalecinin takım için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Uzatma dakikalarında golü Gomis atsa da üç puanı Muslera’ya yazmak lazım. Antalyaspor  o penaltıyı atsa sarı kırmızılılar perişan olurdu. Savunması savunulacak hale gelirdi. Sağ beki Boey bu ligde adından çok söz ettirir. Dikkatimi çeken Galatasaray’ın yerlilerin ruh hali..Kerem, Yunus, Berkan ve Emre takımdan çok kendilerine çalışıyorlar. Bencil futbol olur. Ama tümüyle bencil olmak herkesi batırır. 

Fenerbahçe- Ümraniye maçında 6 gol izlemek elbette keyif verdi. Gol futbolun meyvesidir. Bol meyveyi kim sevmez! Lige çıkan takımlar içinde işini en düzgün yapan takımlardan birisi olarak gözüküyor. “Beraberlikte hayır var” diyen Başkan Ali Koç’un işi zor. Hedef büyük takımda o enerji yok. Fenerbahçe’nin ciddi kaleci sorunu var. Altay, Fenerbahçe’ye bu sezon saç baş yolduracak. İyi kaleci takımı idare eder, kendi işini yapar. Altay bu konuda çok zayıf kalıyor. Bir kaleci havaya yükselen topu en yüksekte çıkıp alır. Altay bel hızasında hala bloke ediyor. Szalai bu takımda üç sezondur oynuyor. Bir savunmacı bu kadar mı hata yapar?

Gollü beraberlik olunca kimsenin dikkatini çekmedi. Glumac sakatlanıp yedek kulübelerinin önüne düştü. Bu oyuncunun oyunu soğutma adına yuvarlanarak sahaya girmesi futbol adına çok iticiydi. Fenerbahçe beraberliği uzatma dakikalarında kurtardı. İlk maçta gözyaşı döken ve hayal kırıklığı yaşayanları gördük. Işık henüz göremedim. Kendi sahasında ligin yeni takımından uzatmanın son dakikalarında alınabilen bir puanı “hayırlı” değerlendiren başkanı gördüm!

Başakşehir, Adanademirspor, Alanyaspor haftanın karlısı olan takımlardı. Sivas, Ankaragücü, Konya, Gaziantep bir puanla mutlu oldular. Giresun, Karagümrük ve Kasımpaşa ciddi hayal kırıklığı yarattı. 

Hakemlere gelince; Eyvah ki eyvah! Bu hakemler yan gelip yatmış. İlk maçlarında vasatın üzerine çıkamadılar. Çokça maçta müsabakanın önüne geçecekler. Dilerim ben yanılırım. Hala isimlerin altında eziliyorlar. Aynı tas aynı hamam!

Yazarın Diğer Yazıları