Süper Lig’de yarış kızışıyor: Şampiyon kim olacak

Süper Lig’de yarış kızışıyor: Şampiyon kim olacak
Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son 5 haftada iyice kızıştı. Başakşehir zirvedeki yerini korurken, İstanbul temsilcisini Trabzonspor ve Sivasspor takip ediyor. Ligin bitimine sayılı maçlar kala şampiyonluk ipini kimin göğüsleyeceği merak konusu oldu.

Süper Lig’in sona ermesine 5 hafta laka şampiyonluk yarışı kızıştı. 29 hafta itibariyle Başakşehir, 60 puanla zirvede yer alırken, Trabzonspor ise 58 puanla ikinci sırada yer alıyor. Öte yandan, Sivasspor 53 puanla üçüncü sırada yer alırken, puan tablosunun dördüncü sırasında Galatasaray, beşinci sırasında ise Beşiktaş yer alıyor.

puan-002.jpg

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen maçların başlaması ile birlikte şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Salgın öncesinde liderlik koltuğunda yer alan Trabzonspor, koltuğu Başakşehir’e kaptırdı.

Ligin 29. Haftasında şampiyonluk yarışının kritik mücadelelerinde Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kalırken, Trabzonspor ise kendi evinde Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Sivasspor ise Kayserispor’a kendi evinde 2-0 mağlup olurken, Beşiktaş ise kendi evinde Konyaspor’u 3-0 yendi.

30. HAFTADA BİRBİRİNDEN KRİTİK MAÇLAR

Süper Lig’in 30. Haftası ise kritik maçlara sahne olacak. Başakşehir deplasmanda Antalyaspor ile, Galatasaray ise kendi evinde Trabzonspor ile oynayacak. Öte yandan Sivasspor deplasmanda Kasımpaşa ile mücadele ederken, Beşiktaş ise deplasmanda Kayserispor’a karşı 3 puan mücadelesi verecek.