Süper Lig'in zirvesini ilgilendiren Fenerbahçe- Alanyaspor maçı nefes kesti

Süper Lig'in zirvesini ilgilendiren Fenerbahçe- Alanyaspor maçı nefes kesti
Fenerbahçe, Süper Lig’in 17’nci haftasının en önemli mücadelesinde Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Ligin zirvesini ilgilendiren mücadeleyi Fenerbahçe, Sinan Gümüş ve Pelkas'ın golleri ile 2-1 kazanmayı bildi. Alanyaspor'un tek golü penaltıdan Babacar ile gelirken, sarı lacivertliler puanını 32'ye yükselterek 2. sıraya yerleşti. Alanyaspor ise 30 puan ile 4. sırada kaldı.

Süper Lig’e bu sezon kesin şampiyonluk parolası ile başlayan ve ligin ilk haftaları önemli bir seri yakalayan Fenerbahçe, art arda aldığı mağlubiyetler nedeniyle zirveden uzaklaşmıştı. Yine Alanyaspor’da lige iyi başlayan ancak daha sonra düşüş yaşayan takımlardan biri oldu.

Süper Lig’in 17.  Haftasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu, bu iki takımın zorlu mücadelesine ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe, merak edilen mücadeleyi Sinan Gümüş'ün jeneriklik golü ve Pelkas'ın golü ile 2-1 kazanmayı bildi. Alanyaspor'un tek sayısı penaltıdan Babacar ile geldi. 

Maç öncesinde 29 puanı bulunan Fenerbahçe, bu sonuça puanını 32'ye yükselterek, 34 puanla lider durumda olan Beşiktaş'ın hemen arkasında yer aldı. Maç öncesinde yukarı çıkma hesapları yapan Alanyaspor ise 30 puanla 4. sırada kaldı. 

MAÇIN CANLI ANLATIMI 

Ligde bir haftayı bay geçen sarı-lacivertli ekibin 29, rakibi Aytemiz Alanyaspor’un ise 30 puanı bulunuyor. Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK, Fenerbahçe - Alanyaspor maçı VAR hakemi olarak Suat Arslanboğa'nın atandığını duyurdu. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede AVAR hakemi olarak ise Serkan Olguncan görev yapacak. Merkez Hakem Kurulu daha önce yaptığı hakem atamalarında, Fenerbahçe- Alanyaspor maçı için Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak üçlüsünde karar kılmıştı.

Zorlu mücadele ile ilgili bütün ayrıntılar YENİCAGGAZETESİ. COM.TR’de…

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto6.jpg

İLK 11'LER:

FENERBAHÇE: Altay - Nazım, Tisserand, Sadık, Caner - Gustavo, Ozan - Sinan, Pelkas, Valencia - Thiam
ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Berkan, Efecan, Bakasetas, Davidson, Bareiro

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Fenerbahçe maçın ilk düdüğünün ardından Nazım Sangare ile Alanyaspor kalesine geldi. Ancak top kaleci Marafona'da kaldı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto3.jpg

2' Alanyaspor ceza sahası önünde topla oynayan Siopis'in hatasından faydalanmak isteyen Valencia araya girmeye çalıştı ancak Tzavellas'ın yerde kalmasının ardından Alanyaspr serbest vuruş hakkı kazandı. 

SARI KART: Mücadelede ilk kart geldi. Fenerbahçeli Thiam, Alanyasporlu Bakasetas'a yaptığı müdahale sonucunda sarı kart gördü. 

7' Fenerbahçeli Gustavo'nun Alanyaspor ceza sahasına gönderdiği top, Marafona'da kaldı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto4.jpg

9' Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Valencia, Bakasetas'ın müdahalesi ile yerde kaldı. 

9' Ozan Tufan'ın sol kanattan Alanyaspor ceza sahasına gönderdiği orta, Tzavellas tarafından uzaklaştırıldı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto10.jpg

FENERBAHÇE DURAN TOP KULLANIYOR

10' Caner Erkin'in sağ kanattan yaptığı ortayı Alanyaspor kalecisi uzaklaştırdı. 

11' GOL- Fenerbahçe'de Sinan Gümüş, Alanyaspor ceza sahasının sağ tarafından aldığı topu sağ ayağı ile uzak direğe gönderdi. Fenerbahçe, Sinan Gümüş'ün jeneriklik golü ile mücadelede 1-0 öne geçmeyi başardı: 1-0 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto7.jpg

MAÇTA İKİNCİ SARI KART:

Fenerbahçe ceza sahasına doğru atılan topa doğru hareketlenen Davidson, ayağını fazla aşınca Altay'a doğru müdahalede bulundu. Davidson sarı kart gördü. 

FENERBAHÇELİ HARUN VE Tzavellas da kart gördü 

Mücadelede kartlar arka arka çıktı. Fenerbahçe'de yedek kulübesindeki Harun da sarı kart gördü. 

17' Fenerbahçeli Valencia, rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Sarı lacivertli futbolcu bir süre oyuna devam edemedi. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto5.jpg

18' THIAM'IN GOLÜ İPTAL EDİLDİ 

Caner Erkin'in iyi pası ile Alanyaspor kalesine hareketlenen Thiam, pozisyonu iyi değerlendirdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

21' Fenerbahçe, Alanyaspor kalesine doğru çok hızlı hareketlendi. Sağ kanatta topla buluşan Thiam, Alanya kalesine orta yaptı. Sinan'ın dokunduğu top Valencia'nın önünde kaldı ancak Valencia istediği vuruşu yapamadı. Hakem ise ofsayt bayrağını kaldırdı. 

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, kenarda ilk işaretini vererek Ferdi Kadıoğlu'nu ısınmaya gönderdi. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-3856-dhaphoto8.jpg

ALANYASPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI 

25' Alanyaspor gole çok yaklaştı. Juanfran'ın Fenerbahçe kalesinin sağ tarafından yaptığı ortayı Bareiro ıskaladı. Top kaleye yönelmedi. 

26' Juanfran'ın sağ kanattan Fenerbahçe kalesine doğru yapmak istediği orta, Ozan'a çarparak dışarı gitti. Alanyaspor'un kullandığı köşe vuruşunun ardından Altay kalesini terk etti ancak Berkan'ın kafa vuruşu yaptığı sırada Fenerbahçe lehine serbest vuruş kararı çıktı. 

30' Efecan ve Bakasetas, ikili paslarla Fenerbahçe ceza sahasına girmeye çalıştı ancak Gustovo'nun yerinde müdahalesi topu Fenerbahçe'ye kazandırdı. 

31' Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, beraberlik golü için oyuncularına moral veriyor. 

32' Ozan Tufan'ın yerde iken verdiği pası alan Pelkas, hiç bekletmeden topu Thiam'a aktardı ancak Thiam'ın yaptığı vuruş, Alanyaspor savunmasından döndü. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-ek-fotograflar-4004-dhaphoto1.jpg

MAÇTA BİR SARI KART DAHA 

32' Alanyasporlu Berkan Kutlu, Ozan Tufan'a yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart ile cezalandırıldı. 

34' Valencia'nın sağ kanattan Alanyaspor ceza sahasına yaptığı sert ortaya hiçbir takım arkadaşı dokunamadı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-ek-fotograflar-4004-dhaphoto2.jpg

37' Alanyaspor Davidson topu iki Fenerbahçeli futbolcu arasından geçirmeye çalışırken top Gustavo'da kaldı. Alanyasporlu futbolcular, topa elle müdahale olduğu gerekçesi ile itirazda bulunuyor. 

38' Alanyasporlu Juanfran'ın sağ kanattan yaptığı orta, Fenerbahçe ceza sahası içerisinde bulunan Davidson'u aşarak taça çıktı. 

FENERBAHÇE'DE TİSSERAND SARI KART GÖRDÜ

39' Fenerbahçeli Tisserand, Alanyasporlu Bareiro'ya yaptığı müdahele nedeniyle sarı kart gördü. Alanyaspor serbest vuruş kullanıyor. Ceza sahasına yapılan orta Tisserand'dan döndü, Davidson dönen topu değerlendirmek istedi ancak top dışarı çıktı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-fotograflar-7980-dhaphoto1.jpg

41' Alanyasporlu Tzavellas, vatandaşı Pelkas'ın yaptığı müdahale sonucunda yerde kaldı. 

42' OZAN YÜZDE YÜZ POZİSYONU HARCADI

Fenerbahçe'de Ozan Tufan, Pelkas'tan aldığı topu çok iyi ceza sahası önüne getirdi ancak sağ tarafındaki Thiam'ı görmek yerine sol tarafa uzun bir top attı. Yüzde yüz gol şansı değerlendirilememiş oldu. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-ek-fotograflar-4004-dhaphoto4.jpg

45' Alanyasporlu Bakasetas ceza sahası dışından Fenerbahçe kalesine çok güzel bir top gönderdi ancak şut, Altay'ın elinde kaldı. 

45+1 Fenerbahçe, rakibini 4'e 3 yakaladı. Hızlı çıkan Ozan Tufan bu sefer topu hemen sağındaki Thiam'a bıraktı. Thiam pas vermek yerine iyi bir vuruş yaptı ancak top Alanyaspor'un yan filelerinde kaldı. 

47' Altay, ilk yarısının son saniyelerinde Alanyasporlu Efecan'ın yüzde 100 gollük vuruşunu çok iyi şekilde önlemeyi başardı. Fenerbahçe savunması rahat bir nefes aldı. 

İLK YARI BİTTİ-------

-------------------------------------------------------------------------------------

MAÇTA İKİNCİ YARI BAŞLADI----

ALANYASPOR KÖŞE VURUŞU KULLANIYOR

47' Kullanılan köşe vuruşunu Fenerbahçe kaleci Altay yumrukladı ancak top kısa kaldı. Davidson önünde kalan topu boş kaleye göndermek yerine sert bir şekilde kale direğinin üzerine vurdu. 

50' Alanyaspor ikinci yarıya daha hareketli başladı. Akdeniz ekibi, liderlik yarışındaki rakibi Fenerbahçe karşısında beraberlik golünü arıyor. 

51' Ozan Tufan topu Sinan'a gönderdi, Sinan hemen Pelkas'ı gördü. Pelkas'ın bekletmeden yaptığı vuruş, Alanyasporlu Caulker'dan dışarı çıktı. 

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-ek-fotograflar-5056-dhaphoto5.jpg

52' Caner'in kullandığı serbest vuruşu etkisiz kaldı. Pelkas sol tarafta topu ayağından aşınca Alanyaspor taç atışı kazandı. 

54' Alanyaspor'da Bakasetas yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler avantaja bıraktı ancak top Fenerbahçe'ye geçince serbest vuruş kararı çıktı. 

57' Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, Mert Hakan Yandaş ve Samatta'yı ısındıkları bölgeden yedek kulübesine davet etti. İki ismin oyuna dahil olmaları bekleniyor. 

60' FENERBAHÇE'NİN GOLÜ İPTAL EDİLDİ: Pelkas'ın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Thiam topu ağlara gönderdi ancak öncesinde kalkan ofsayt bayrağı var.

fenerbahce-aytemiz-alanyaspor-ek-fotograflar-5056-dhaphoto9.jpg

67- Fenerbahçe'de Valencia, penaltıdan yararlanamadı. Valencia'nın vuruşunı Alanyaspor kalecisi Marafona ustaca çıkardı. 

69- GOL: Ozan, ceza alanı içine hareketlenen Pelkas'ı harika şekilde topla buluşturdu, onun penaltı noktası üzerinden vuruşunda top ağlara gitti.

73' Ozan, Alanyaspor kalesinin sağ tarafındaki Thiam'ı iyi gördü. Ancak Thiam, rakibini geçmeyi başaramadı. 

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ-

74' Fenerbahçe'de tecrübeli oyuncu Samatta oyuna dahil oldu. 

76' Mert Hakan'ın sol kanattan bıraktığı topu alan Samatta, Alanya kalesine doğru güçlü bir vuruş gerçekleştiremedi. Top, Alanya kalecisi Marafona'da kaldı. 

79' Ceza sahasına yapılan ortaya kafa vurmak isteyen Babacar, Sadık ve Tiserrand'ın arasında kaldı. Babacar'ın yere düşmesinin ardından hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını işaret etti.

81' Alanyasporlu Babacar, kullandığı penaltı atışında Altay ile topu ters tarafa göndererek Süper Lig'deki 5. golünü kaydetmiş oldu. 

82' Alanyaspor beraberlik için Fenerbahçe ceza sahasına yükleniyor. Alanyaspor'un hatalı taç atışı kullanmasının ardından top Fenerbahçe'ye geçti. 

86' Bareiro'nun sol kanattan yaptığı ortaya kafa vuran Babacar'ın vuruşu Fenerbahçe kalecisi Altay'da kaldı. Akdeniz ekibi beraberlik şansını harcamış oldu. 

PELKAS ÇIKIYOR SERDAR AZİZ GİRİYOR

86' Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Pelkas yerini savunma oyuncusu Serdar Aziz'e bırakıyor. 

90' Hakem Halil Umut Meler, mücadelenin sonuna 6 dakika ilave ediyor. Heyecan 6 dakika daha devam edecek. 

90+1' Fenerbahçe'de Erol Bulut da sarı kart görenler arasına katıldı. 

90+4 Ferdi, Alanyaspor'un eksik yakalandığı pozisyonda çok temiz bir vuruş yaptı ancak top direkten dışarı çıktı. 

Maçın son dakikaları nefes kesti. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe, zorlu Alanyaspor maçından 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi. 

MÜCADELE 2 -1 SONA ERDİ-----------