Suriyelileri bize gönderdiler, Ukraynalılara anında oturma izni verdiler

Suriyelileri bize gönderdiler, Ukraynalılara anında oturma izni verdiler
Kanada hükümetinden yapılan açıklamada Ukrayna vatandaşlarına 3 yıla kadar oturma ve çalışma izni verileceği bildirildi. Kanada, Suriye’de yaşanan insanlık krizinde ise savaştan etkilenen mültecilere "cömertçe kucak açan" Türkiye'ye teşekkürlerini iletmişti.

Kanada hükümetinden yapılan açıklamada, Rusya’nın saldırılarından kaçan Ukrayna vatandaşlarına 3 yıla kadar Kanada’da oturma ve çalışma izni verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kanada’da ülkenin özellikle orta kesiminde çok sayıda Ukraynalı göçmen bulunuyor. Bu kişilerin ailelerinin, tanınan 3 yıllık haktan faydalanabilecekleri ifade edildi.

Geçici göçmen statüsünde Kanada’ya gelmek isteyen Ukraynalılar''ın internet üzerinden fotoğraf ve parmak izlerini vererek başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Amerika''nın Sesi''nde (VOA) yer alan habere göre, gelecek olan Ukraynalılara Kanada’da eğitim hakkı da tanınacak.

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan son verilere göre bugüne kadar 3 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

SURİYELİLER İÇİN TÜRKİYE''YE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Kanada, Suriye’de yaşanan insanlık krizinden etkilenen mültecilere kucak açan Türkiye''ye teşekkür etmişti.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Karina Gould, yaptığı yazılı açıklamada, "Kanada, çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapma konusundaki cömert destekleri için Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ile Mısır''a teşekkür ediyor. Kanada, çatışmaya sürdürülebilir bir siyasi çözümle son vermek için uluslararası toplum ve Suriyelilerle çalışmalarını sürdürmeye kararlıdır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

İlgili Haberler