Suriye’ye operasyon açıklaması İbrahim Kalın’dan geldi

Suriye’ye operasyon açıklaması İbrahim Kalın’dan geldi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyon hakkında, "Kimseden izin alacak değiliz. Böyle bir operasyon her an yapılabilir " dedi.

AA''nın aktardığına göre, Bloomberg''in sorularını yanıtlayan İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye''nin kuzeyine yönelik olası operasyon hakkında da konuşan Kalın, "Bizim Suriye''deki perspektifimiz, öncelikle BM''nin 2254 sayılı kararı bağlamında siyasi müzakere sürecinin devam etmesi, Anayasa Komisyonunun çalışmalarını tamamlaması. Fakat maalesef sahadaki gelişmeler bunun tersi yönünde oldu. İdlib bölgesinde biz 4 milyona yakın nüfusun güvenliğini sağlıyoruz, bir taraftan da terör tehdidi ile mücadelemiz devam ediyor. O yüzden de Cumhurbaşkanı''mız yeni bir askeri harekatın her an olabileceğini söyledi. Bunun için de biz kimseden izin alacak değiliz. Kimseye bir takvim açıklamak zorunda değiliz ama kendi güvenlik risklerimizle ilgili değerlendirmemiz bağlamında böyle bir operasyon her an yapılabilir" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler