AKP'li isim Suriye'deki yeni stratejilerini açıkladı. Fatih Portakal fena dalga geçti

AKP'li isim Suriye'deki yeni stratejilerini açıkladı. Fatih Portakal fena dalga geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Ayhan Oğan'ın Suriye'nin geleceğinde Türkiye'nin daha fazla söz hakkı olduğunu açıklamasına Fatih Portakal'dan cevap geldi.

AKP''nin Irak ve Suriye politikasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın başdanışmanlarından Ayhan Oğan''dan ilginç açıklamalar geldi.

Erdoğan''ın danışmanı Oğan, Suriye''de İdlib ve Türkiye''nin kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyeli sayısını hatırlatıp Türkiye''nin Suriye''nin geleceğinde Şam yönetiminden daha fazla söz hakkının olduğunu iddia etti.

“ESAD AİLESİNDEN DAHA FAZLA SÖZ HAKKIMIZ VAR”

Oğan’ın açıklamaları şu şekilde: “İdlib’de 4 milyon Suriyeli Türkiye’nin güvencesiyle yaşıyor. Türkiye’nin güvenli bölgelerinde 2 milyon Suriyeli, sığınmacı olarak 3,7 milyon Suriyeli yaşıyor. Suriye’nin geleceğinde Esad ailesinden daha fazla söz hakkımız var. Komşularla iyi geçinmek ve beraber kazanmak temel politikamız. Türkiye’nin güvenlik endişeleri dikkate alınmaz ve üstelikte provoke edilirse, Türkiye Halep’ten Musul a yeni bir güvenlik hattı oluşturur.”

“KOMİK BUNLAR”

Ayhan Oğan''ın bu sözleri sosyal medyada gündem haline geldi. Eleştirilere yol açan paylaşımlara tepki gösterenlerden biri de gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, Oğan''ın sözlerini alıntıladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Komik bunlar. Milleti uyuttuklarını zannediyorlar. Ama propagandanın iyisi kötüsü olmaz!”

 

 

İlgili Haberler