Tacı geri alınan Türkiye güzeli Itır Esen hakkında hapis istemi!

Tacı geri alınan Türkiye güzeli Itır Esen hakkında hapis istemi!
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde paylaştığı bir mesaj nedeniyle tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen hakkında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde attığı tweet nedeniyle tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen hakkında 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Eser hakkında, 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Esen tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde atılan tweet nedeni ile 3 kişinin şikayetçi olduğu, Twitter hesabı üzerinde yapılan incelemede şikayete konu paylaşımda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Şüphelinin ifadesinde suça konu tweeti kendisine ait olduğunu kabul ettiği belirtilen iddianamede, Esen'in '15 Temmuz'da hayatını kaybedenleri anmak adına ironi olsun diye paylaşımda bulunduğunu söylediği', 'hayatını kaybedenlere veya halkın herhangi bir kesimine yönelik hakaret kastının bulunmadığı yönünde beyanda bulunduğu' belirtildi. 

Esen'in şikayete konu tweeti ile 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü anmakta olan halkın sosyal bir kesimini alenen aşağıladığı öne sürülen iddianamede, Itır Esen'in 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.