Taliban emri: Kızlarınızı bize gönderin!

Taliban emri: Kızlarınızı bize gönderin!

Taliban, ABD çekildikten sonra Afganistan''ın tamamını ele geçirecek. Öyle görünüyor. Bu durumda Türkiye''nin Kâbil Havaalanı''nı korumasının bir manası kalmayacak. Çünkü 500 asker de yığsanız, füzelerle etrafını çevirseniz ve hatta Kâbil''in tamamını kontrolünüze alsanız, Taliban''la baş etmeniz mümkün değil.

Afganistan halkı göz göre göre sapkınlara yem mi edilecek? Taliban, insanlığın başında büyük belâ. Müslümanlık adına cinayet işliyorlar, tarihi yok ediyorlar.

Ruslar 1979 sonunda Afganistan''a girdiler. Dünya ayağa kalktı. İslâm ülkelerinden çok insan işgalcilere karşı savaşmaya Afgan dağlarına gitti. Ve Ruslar Afganistan''dan çıkmak zorunda kaldı. Taliban vaziyete hâkim oldu. Çok geçmedi, Usame bin Lâdin''in adamlarının 2001''de ABD''de kulelere saldırılarının ardından ABD, Afganistan''a asker gönderdi, Taliban dağlara çıktı. Yıllarca süren savaşta ABD yenildi. Güya Taliban''la anlaşarak çekildi. Ve yine Taliban ülkeyi ele geçiriyor. Taliban Müslümanlığının Kur''ân''la hiçbir bağı yok.

Afganistan''dan büyük göç dalgası bekleyin. Taliban''ın kanunlarına tahammül mümkün değil. İnsanların namusuna el uzatıyorlar. Ötesi var mı?!

Şunu söyledikten sonra Taliban''ın, halka dağıttığı "vahşet" bildirisine geçeceğim. Taliban''la mücadelenin tek yolu Afgan halkını Taliban''a karşı silahlandırmak. Bunu başta Pakistan ve Türkiye olmak üzere Müslüman ülkeler başarabilir. Maalesef Taliban, çoklukla Pakistan üzerinden beslendi.

Benden beklemeyeceğiniz bir şey daha söyleyeceğim... Tarikatlar burada devreye girebilir. Hususiyetle Nakşibendîlerin Orta Asya''da bir ağırlığı, bir havası var. Afganistan''a da mutlaka uzanmışlardır. Taliban nasıl kendisine göre bir ekolse, Nakşî kollar da ekoldür. İnce hesap, ince ayar gerek. "İrşad" yanında, silahlı mücadele için de zemin hazırlanmalıdır. (Sonra bu meseleyi yine ele alırız.)

Taliban''ın "vahşet buyruğu"na gelelim. Peştun dilinde yazılmış. Peştun dili Farsçayla hemen hemen aynı... Bu bildiri bize Afganistan Türkleri vasıtasıyla ulaştı. Hatırlatayım: Taliban Peştuncu.

Buyrukta "15 yaş üzeri kızlar ve 45 yaş altındaki dul kadınları bize gönderin." deniliyor:

"Allah''ın yardımı ile Afganistan''ın kuzey bölgesinin birçok vilayetinde cümleden Badahşan ve Tahar''ın birçok ilçe ve köylerini fethetmiştir. Bölgede İslâmı yaymak ve gençleri doğru ve Hak yola yönlendirmek amacıyla ''İslam Emirliği Hükümeti''; cami hocaları, muhtarlar ve aksakallara emir buyuruyor ki; yaşı 15''ten yukarı olan kızlar ile 45 yaş altındaki dul kadınların listesini Kültür Komisyonu''na bildirilmesi gerekmektedir. Bu hanımlar mücahitlerle evlendirilerek onlarla birlikte dinî eğitim almaları için Pakistan''ın Veziristan bölgesindeki medreselere gönderileceklerdir. Orada dinî birikimlerini geliştirerek tekrar bölgeye dönmeleri sağlanacaktır. Bölgeye döndüklerinde halka İslâmın akidelerini güzel bir şekilde tebliğ edeceklerdir... Sizler de Allah için can ve mallarınızla beraber cihat edin."

Asıl metne de baktım. Hakikaten ifadeler böyle. Aklı zorluyor! Bunun neresi Müslümanlık!

İsmail Cengiz''in başında olduğu Avrasya Türk Dernekleri̇ Federasyonu, "Afganistan''a Destek Platformu" kurmuş. Nasıl destek sağlanır bilmiyorum ama Taliban''la mücadelede hasbî gayretler mevzi kalır. İslâm devletleri yanında, tehlikenin kendilerine ulaşacağını bilen diğer devletler de Taliban''la mücadeleyi öne almalıdır.

Göç kasırgasına hazır olalım!

Yazarın Diğer Yazıları