Tam kapanma ne zaman bitecek. Tam kapanma uzayacak mı

Tam kapanma ne zaman bitecek. Tam kapanma uzayacak mı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla getirilen tam kapanma yasakları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Tam kapanma ne zaman bitecek? Tam kapanma uzayacak mı? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanma sürecinin uzatılmasına ilişkin olarak "Tam kapanma süresini 19 Mayıs’a kadar uzatmak gibi bir gündemimiz şimdilik yok" ifadelerini kullandı.

TAM KAPANMA NE ZAMAN BİTECEK?

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tam kapanma kararı çıktı. Üç haftalık kesintisiz sokağa çıkma yasağı ve şehirlerarası seyahat yasağını içeren tam kapanmanın nasıl uygulanacağına dair genelge ise İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderildi.

Tam kapanma kararları kapsamında hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA TAM KAPANMA VAR MI?

Ramazan Bayramı arefesi 12 Mayıs, bayramın ilk günü ise 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Bu nedenle arefe ve 13-14-15 Mayıs''taki Ramazan Bayramı''nda da sokağa çıkma yasağı devam edecek.