Tantan: Bu seçim başka seçimi getirir

Tantan: Bu seçim başka seçimi getirir
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, gündemi değerlendirdi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, şu anda seçmenin kafası karışık gibi görünse de bilinçli durumda olduğunu söyleyerek, "Bugün Türkiye'de, 24 Haziran seçimlerine doğru giderken siyasetin söylem, eylem, davranış bakımından seviyesi düştü. Bu düşük seviyede Türkiye devam etmez. Bu seçim bir başka seçimi de beraberinde getirecek gibi gözüküyor" dedi.  AKP iktidarının uygulamalarından, siyasi zihniyetten kurtulmak isteyen birçok insan olduğunu dile getiren Sadettin Tantan, "İktidarını devam ettirmek, milletvekili olmak için koşuşan zihniyetler de var bunun yanında. Türkiye bölge ve havza bakımından bakıldığında mali ve güvenlik açılarından sıkıntılı. Bu konularda çözümü beraberinde getirecek bir siyasi partinin mevcutların içinde olmadığını görüyoruz" diye konuştu. 

 

İktidarın alternatifi olması gereken muhalefetin kendi içinde sıkıntılarının olduğunu ifade eden Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, şöyle devam etti: "Bu kadar seviyesi düşmüş siyaseti tekrar normale getirmek için TBMM'deki bütün partiler bir araya gelse yapamaz. Çözemeyecekleri gözüküyor zaten. Sorun sadece siyasetçilerde değil. Türkiye'deki belli başlı iş adamları da bu sorunun çözülmesinde rol oynamıyor. Meslek odaları, sanayi ve ticaret odaları, sendikalar da sorumlu çünkü bu yapılarda seçime hazır değil. Herkes kendini kurtarma derdi içinde." Türkiye'de genç yaşlı insanların emperyalist oyunları gördüklerini ve Türkiye'nin bu anlayışla daha ileriye gidemeyeceğini anladıklarını bildiren Sadettin Tantan, "İnsanlar bu anlayışı önümüzdeki dönemde siyaset başta olmak üzere her alanda ifade edebilecekler. Kirli siyasetin bir şey yapamayacağını gören insanların bu bilinçle sandığa gider" şeklinde konuştu. Bölgesel açıdan bakıldığında Türkiye'nin önemli bir güç olduğuna da değinen Tantan, ancak tutsak vaziyette olduğu için bu gücü kendi çıkarları ve halkı için kullanamadığına vurgu yaptı. 


Sadettin Tantan şunları anlattı: "İktidar ve muhalefet tutsak. Muhalefet halkla iç içe değil. Halk yıllar içinde siyasetten koptu ve uzaklaştı. Türkiye'yi yönetmeye talip olan insanlardaki seviye düşüklüğü ülkenin geleceğini tehdit ediyor. İç ve dış politikada bunları görebiliyorsunuz. Türkiye'nin birinci önemli sorunu iç ve dış güvenlik sorunu. Türkiye öteden beri hep tehdit altında. İçten ve dıştan gelen tehdidi tamamen kontrol altına alabilmek için halkı eğitmek gerekiyor." Sadettin Tantan, halka lider olması gereken insanlar köşe bucak kaçmaması, halka milli mücadelede olduğu gibi liderlik yapması gerektiğine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Halk yorgun, korku, panik içinde ve mutsuz, geleceğe umutlu bakamıyor. Türkiye'de milleti millet, devleti devlet yapan değerlerin yeniden inşa edilmesi gerekiyor."