Tantan: Misak-ı Milli acilen güncellemeli

Tantan: Misak-ı Milli acilen güncellemeli
ABD'nin Avrupa'da sürekli üs kurduğuna dikkat çeken Sadettin Tantan, "ABD sadece Rusya'yı değil Türkiye'yi de kuşatmış durumda" dedi.

Efe Caner Altan / ÖZEL HABER

YURT Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Türkiye''nin yaşam alanları olan Doğu Akdeniz, Ege, Karadeniz, Hazar havzasında da kontrolun ABD''ye geçtiğini, bu kuşatmanın aşılması için TBMM''nin acilen Misak-ı Milli''yi güncellemesi gerektiğini söyledi. Tantan, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Musul ve Kerkük, Halep''ten başlayarak, Kıbrıs ve Ege adalarının tamamı, Batı Trakya, Güney Kafkasya bu sınırların içeresine alınmalı. Acil bir şekilde Ovaköy sınır kapısı da açımalı. Bu noktadan Telafer ve Bağdat''a direkt olarak ulaşmalı. Sözde Kürt devletine takılmadan, para vermeden, petrol ve doğal gaz boru hatlarının Irak ve Türkiye''den geçmesi yeniden sağlanmalı. Irak hükümetinin, kontrolü altındaki sözde Kürt devletinin kaynak elde etmesi engellenmeli. Türkiye, Suriye ve Irak''ın parçalanmasına karşı çıkılmalı. Irak, İran, Suriye, Türkiye, Mısır, KKTC, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Tunus, Libya ile güvenlik ve ekonomik kalkınma antlaşması yapılmalı. İsrail de bölgesel dengeler değerlendirilerek gerekli görülürse bu anlaşmaya dahil edilebilir. Türkiye''nin kuşatılmasının ortadan kaldırması buna bağlı."

Türkiye''nin Doğu Akdeniz''de kendisine ait olan münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon yataklarındaki hakkını kullanma konusunda tamamen haklı olduğunu vurgulayan Sadettin Tantan, Batı''nın bölgedeki planlarını da şöyle değerlendirdi: "Güney Kıbrıs Rum Kesimi''ni tam üyeliğe alan AB, bu enerji yataklarına sınırı olmamasına rağmen el koymak istiyor. Haklarını savunan Türkiye''yi de suçlu gösterme gayretindeler. Ege''deki adaların Türkiye''nin elinden nasıl alındığı ortada. Yunanistan''ın silahlanmaması gereken adaları nasıl silahlandırdığı da belli. ABD''nin Yunanistan ile karada askeri birlik noktasında, denizde ise yine işbirliği yaptığı açık. Öte yandan İngiltere ve Fransa yine bu bölgede. ABD''nin ise Romanya ve Bulgaristan''da üsleri var. Bütün bunlar şu anda tehlikeli gelişmeler ve Türkiye bunlara sessiz kalamaz. Türkiye geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bölgede kendi tatbikatını yaparak tavrını koyacaktır."

Türkiye''nin güneyinde olduğu gibi Ermenistan''ın da terör yuvası haline getirilmek istendiğini kaydeden Tantan tespitlerini şöyle sürdürdü: "Bunun da sebebi NATO müttefiki olan ülkeler. NATO''daki müttefiklerimiz hem güneyimizden, hem Ermenistan üzerinden bölge ülkelerinin yoksul yapısını kullanarak insanları birbirine kırdırma peşinde. İnsanları savaş ordularına dönüştürüp bölgede istikrarsızlığı sürekli kılmayı amaçlıyor. NATO ülkeleri Türkiye''yi istikrarsızlaştırıp kullanmak istiyorlar. Bu noktada en büyük talihsizliğimiz siyasi iktidarın mali ve ekonomik yapıyı toparlayamamış olması. Öte yandan ABD de kendi yetiştirdiği silahlı güçleri kullanarak bölgedeki ülkeleri kendi çizgisine getirmeyi hedefliyor. ABD daha çok El Kaide, IŞİD ve El Nusra''yı kullanıyor. IŞİD vasıtasıyla PKK''nın alan hakimiyetini genişletmesini amaçlıyor. PKK da bunu fırsata çevirerek demografik yapıları değiştiriyor."

İlgili Haberler