Ulusla sermaye kavgası!

Ulusla sermaye kavgası!
Eski MİT'çi Mahir Kaynak, dünya üzerinde küresel sermaye ile ABD, Rusya ve Türkiye gibi ulus devletler arasında adı konuymamış bir savaş yaşandığını söyledi.

Ulusla sermaye kavgası!

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan bazı olayların küresel sermaye ile ulus devletler arasında çıkan çatışmanın bir yansıması olduğunu öne sürüldü. Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, küresel sermayenin İngiltere'ye yerleştiğini belirterek, "Dünya üzerinde ABD, Rusya ve Türkiye gibi ulus devletler ile küresel sermaye arasında bir savaş yaşanıyor. Türkiye'de ki gelişmeler de bu savaştan bağımsız olarak ele alınamaz. Küresel sermaye, ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte hareket eden Başbakan Tayyip Erdoğan'ı tasfiye etmek istiyor" dedi. Kaynak, 2011 yılı Kasım ayında İngiltere Kraliçesi'nin, Tapınak Şovalyeleri'nin 8 köşeli haçı "Knight Grand Cross of the Order of the Bath" nişanı taktığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise küresel sermayeye yakın olduğunu söyledi. 

Üçü bir arada

Kaynak, olaylara bir bütün olarak bakmak lazım geldiğinin altını çizerek, "Benim başından beri senelerdir söylediğim söylediğim şu: 'Dünya üzerinde küresel sermaye ile ulus devletler arasında savaş çıktı'dedim. Bu son günlerde de 'Bunun meydan muharebesi Türkiye'de olacaktır'dedim. Şimdi, Türkiye'de yaşananlar bu uluslararası mücadeledir. Cemaate yapılan farklılaşma da ondan kaynaklanıyor. Cemaat Amerika'da büyük sermayeyi temsil ediyor veya onlarla beraber. Onlarla ittifakın Türkiye'ye faydalı olacağını düşünüyorlar. Tayyip Erdoğan da karşı cephede. Yani Obama, Putin, Tayyip Erdoğan üçlüsü birlikte hareket ediyorlar." dedi.

Erdoğan'ı tasfiye

Kaynak şöyle konuştu: "Gezi olayları esas itibarıyla Türkiye ölçeğine göre çok büyük bir olay değil. Yalnız biz diyeceğiz ki bunun arkasında ne var? Kim yapıyor, hedefi ne? Son günlerdeki olayların hedefi Erdoğan'ı tasfiye etmek. Bu başka bir iktidar tarafından ya da içinden olabilir. Veya bir ittifakla olabilir. Sermayeyi kontrol edenler diyorlar ki, 'Dünya üzerine biz yeni bir sistem getiriyoruz. Bu sistem ulus devletler sisteminden daha iyidir.'" 
Kaynak, "Türkiye'yi de küçültmek mi istiyorlar?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Hayır, Türkiye'yi küçültmek değil. Türkiye'yi herkes kendi yanına çekmek istiyor. Çünkü Küresel Sermaye Sisteminde hiçbir devlet artık devlet rolü oynamayacak. Dünya bir bütün olarak yönetilecek. Devlet olarak da İngiltere bunların içerisinde. İngiltere, tarih boyunca uluslararası siyasette akıllı hareket eden bir ülkedir. Şu anda da dünya üzerinde büyük bir gücü temsil ediyor. Bakın son zamanlarda Arapların gelirlerinin Malezya'da toplanmasını istediler. Diyorlar ki, 'Petrolden kazandığınız parayı getirin Malezya'ya yatırın.'Çünkü, Malezya'daki bankalar da İngiltere'nin kontrolünde." 

Kim daha yakın!

Kaynak, "Kıbrıs'taki son gelişmeler ve Obama'nın Erdoğan'ı telefonla araması gibi olayları nasıl değerlendireceğiz?" sorusunu şöyle yanıtladı. "Kıbrıs'ta barış olsun,  Türkiye ile Yunanistan arasında bir çatışma olmasın istiyorlar. Küresel sermaye bunun neresinde derseniz? Küresel sermaye Türkiye'yi Kıbrıs'tan kovalamak istiyor. Küresel sermaye güçleri, şu anda AKP dışındaki partileri kullanmak istiyor. Yani yaptıklarınız birinin politikasına yarıyorsa siz ne düşünürseniz düşünün yaptığınız ona yarar sağlamaktır. Abdullah Gül için de küresel sermayeye yakındır diyebiliriz.."