Tarihi okul kapatma kararına tepki

Tarihi okul kapatma kararına tepki
Mezunları arasında Sinema sanatçısı Filiz Akın ve gazeteci Emin Çölaşan gibi ünlülerin de bulunduğu Ankara Sıhhiye’deki Sarar İlkokulu kapatılıyor.

   1939-1940 öğretim yılında Atatürk Lisesi’nin bünyesinde Maltepe İlkokulu ismiyle öğretime başlayan ve arsası Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, Cumhuriyetin İlk Maliye ve Milli Savunma Bakanı, en uzun süre TBMM Başkanlığı görevini yürüten Abdülhalik Renda tarafından  bağışlanan  Sarar ilkokulu binası Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılacak.


   Sarar ismini Abdülhalik Renda’nın ailesinin baş harflerinden alan okulda toplam 350 öğrenciye 20 öğretmen eğitim veriyor.


   Salgın döneminde okul ve derslik ihtiyacı daha da artmışken tarihi okul kapatılarak yerine Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınacak olmasına tepki büyüyor. 


   CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Sarar ilkokulunun daha önce de kapatılmak istendiğini ancak mahkemeden döndüğünü söyledi. Ankara Mimarlar odası Başkanı Tezcan Candan Karakuş da karara tepki göstererek, Renda ailesinin arsanın yalnızca okul için kullanılmasına izin verdiğini başka amaçla kullanılmasının mümkün olmadığını açıkladı.


Ekin Öztürk

 

İlgili Haberler