Tarihten sanata ev sahipliği

Tarihten sanata ev sahipliği
'Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD)' tarafından düzenlenen Aizanoi festivali 2. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Festivale Kütahya Valiliği ve Sinema Genel Müdürlüğü katkıda bulunuyor.

Festival; aynı zamanda ismini aldığı Kütahya''nın Çavdarhisar İlçesinde bulunan Aizanoi Antik Kent''te yapılıyor. Kazıların halen devam ettiği ve yakın zamanda Dionisos ve Afrodid heykel başlarının bulunduğu antik kentin tarihi MÖ 2 binli yıllara dayanıyor. Aizanoi Antik Kent''de bulunan Zeus Tapınağı ayakta kalmış en sağlam iki Zeus tapı-nağından birisi olma özelliğiyle ve bu muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Aynı zamanda Dünya''nın da ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kent, dünya çapından gelen turistlerinde ilgisini çekiyor.

İlk''lerin şehri olarak anılan bu muhteşem Antik Kent; Aizanoi Kısa Film Festivali ile bir ilk''e daha imza atarak ''ilk defa tapınakta film gösterimi'' yapıyor.

Festivali düzenleyen Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD)Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cebeci; Festivalin 2 Haziran''da Zeus Tapınağında yapılacak olan film gösterimi ile başlayacağını, kısa film gösterimleri, söyleşiler ve atölye çalışmalarının ardından 4 Haziran akşamı yapılacak olan Gala konseri hemen arkasından yapılacak olan Ödül Töreni ile Festivalin sona ereceğini ifade etti. Ayrıca tüm sinema gönüllülerini, tarih ve sanatı iç içe görmek ve geçmişten geleceğe tanıklık etmiş olan bu muhteşem atmosferin heyecanını hep birlikte yaşamak için herkesi 2. Aizanoi Kısa Film Festivali''ne davet etti.