Tarım Kredide ikinci skandal. Kimin yaptığı merak konusu

Tarım Kredide ikinci skandal. Kimin yaptığı merak konusu
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşiş ürünler listesinde Tarım Kredi Marketlerde satılan bir süt ürünün de yer alması dikkat çekti. Kurum daha öncede firması 15 defa tağşiş üründen dolayı ifşa edilen Yavuz Mehmet Bulut’un atanmasıyla gündeme gelmişti.

Milli Gazete’nin haberine göre, Tarım Bakanlığının yaptığı denetimlerde, Tarım Kredi Marketlerde satılan koyun sütünden üretilen tam yağlı olgunlaştırılmış tulum peynirinde inek sütü tespit edildi. Bakanlığın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bulunması dikkat çekti.

KOYUN SÜTÜ TİGEM’DEN ALINDI
Tarım Kredi Marketlerde satılan süt ürünleri anlaşmalı fabrikalarda fason olarak ürettirilirken, koyun sütü tamamen TİGEM’in çiftliklerinden tedarik ediyordu. TİGEM’in çiftliklerinden alınan koyun sütünden üretilen tulum peynirinde hile tespit edilmesi karşımıza manidar bir tablo çıkarırken, bu hilenin TİGEM tarafında mı yoksa Tarım Kredi tarafında mı yapıldı sorusunu gündeme getirdi.

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI YAVUZ MEHMET BULUT ATANMIŞTI
Tarım Kredi Kooperatifleri, tağşişli genel müdür skandalının ardından yeni bir tağşiş skandalı ile karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınan Fahrettin Poyraz döneminde Tarım Kredi Marketlerin başına hileli gıda üretiminden dolayı tam 15 defa ifşa edilmiş bir firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut atanarak büyük bir skandala neden olunmuştu.

İlgili Haberler