TCDD ile İBB arasında zam kavgası. İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan açıklama geldi

TCDD ile İBB arasında zam kavgası. İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan açıklama geldi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş., Marmaray’daki zamdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) sorumlu tutması ve 'hukuksuzluk' iddiasının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun açıklama yaptı.

Türkiye yeni yıla zam yağmuruyla girdi. Elektrik, doğalgaz ve köprülere yapılan zamların yanı sıra bir zam da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray ücretlerine geldi.

Marmaray tam parkur ücreti 8,91’den 12,12 liraya, öğrenci ücreti 4,03’ten 5,48 liraya, öğretmen/yaşlı ücreti 6,21’den 8,45 liraya yükseldi. En az yani en kısa taşıma ücreti tam 4,03’ten 5.48 liraya, öğrenci-indirimli 1,96’dan 2.67 liraya, öğretmen/yaşlı 2,88’den 3.92 liraya çıktı.

TCDD İBB''Yİ SUÇLADI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş., Marmaray hattında uygulanmaya başlanan zamlı tarifenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hukuksuz şekilde yürürlüğe konulduğunu ileri sürdü.

Kurumdan yapılan açıklamada UKOME kararlarının yürürlüğe girmesi için, UKOME üyesi kurumların üyelerinin imza sürecinin tamamlanması ve kararın Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından onaylanmış olması gerektiğine işaret edildi.

“DEVLET KURUMLARI TROLLEŞEMEZ”

TCDD''nin yüzde 36''lık zamdan sorumlu olmadığı ve hukuki süreç başlatılacağını açıklaması üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından paylaşım yaptı. "Devlet ''dedikodu'' yapmaz. UKOME kararında imzalar mevcut. Son günlerde bazı kamu kurumlarımızın tavrı ile trol hesaplar arasında fark göremiyoruz. Devlet kurumları trolleşemez. %125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok" dedi.

İlgili Haberler