TCDD'nin savunmasına acılı anneden isyan

TCDD'nin savunmasına acılı anneden isyan
Mahkemeye ‘’Şirketimizin ya da çalışanların kusur ve ihmali yoktur. Kaza sebebiyle şirketin sorumlu tutulabilmesi imkânsızdır” diye savunma gönderen TCDD’ye kazazede yakınından ‘’öyleyse sorumlu kim’’ tepkisi geldi.

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında anneleri Fethiye Yıldız’ı kaybeden çocukları, TCDD’ye tazminat davası açtı. Mahkemenin savunmasını istediği TCDD, gönderdiği yazıda ‘’Şirketimizin ya da çalışanların kusur ve ihmali yoktur. Kaza sebebiyle şirketin sorumlu tutulabilmesi imkânsızdır” dedi.

TCDD’nin savunmasına kazada eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Oz Sel sosyal medya hesabından tepki göstererek, ‘’Kaza sebebiyle şirket sorumlu değilse kim sorumludur? TCDD ihmali üstlenmiyorsa, TCDD’yi denetlemeyen mi sorumlu tutulmuştur? Meteoroloji bilgi vermedi diyen TCDD şimdi de sorumluluğu başka yere mi yıkmaya çalışıyor?’’ diye sordu.

Geçtiğimiz aylarda Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından adalet ve sorumluların cezalandırılmasını da isteyen Sel, TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsa Apaydın tarafından engellenmişti.

Önce Çorlu, daha sonra da Ankara’da meydana gelen tren kazaları sonrası eleştirilerin hedefi olan TCDD, kazaların sorumluluğunu üstlenmiyor.

ÇORLU KAZASI

8 Temmuz 2018 Kapıkule'den İstanbul'a doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu 5 vagon devrilmiş. Kazada 25 kişi ölmüş 317 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler