Tekin: Milletin kaderiyle oynanmasına izin veremeyiz

Tekin: Milletin kaderiyle oynanmasına izin veremeyiz
AKP ve MHP'nin üzerinde uzlaştığı anayasa değişiklik teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından başlayan referandum süreciyle birlikte "Hayır" kampanyası başlatan ana muhalefet partisi CHP, Türkiye'nin şehirlerini cadde cadde geziyor.  

Fatih Erboz / Yeniçağ

Apartmanları dahi tek tek gezdiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Bu bir anayasa oylaması, seçim değil. Milletin kaderi ile oynanmasına izin veremeyiz" dedi.  Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ta da çalışmaların süreceğini ifade eden Tekin, Trakya ve Ege'deki illerde de dolaşacaklarını söyledi. Tekin, "Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini de tek tek dolaşacağız. Millet hayırlı işler yapma korusunda kararlı. Bunda tereddüdüm yok. Sadece engel olunmasın, tehdit ve şantaj olmasın, milleti rahat bıraksınlar" diye konuştu. Türkiye'nin en önemli kentlerindeki caddelerin esnafının kan ağladığına da dikkat çeken Tekin, şunları anlattı: 
"Ekonomi ne yazık ki hiç de yansıtılan gibi pembe bir tablo değil. 5 önemli ildeki tablo gerçeği, hem de tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Adana'da, Çakmak caddesi, Turgut Özal ve Ziya Paşa caddelerine bakın yangın var, bu yangını görebilecek itfaiyeci yok hala sokaklarda. Kimse bu yangını bırakın söndürmeyi göremiyor bile. Ankara'da Siteler ve Çukurambar, İstanbul'da İstiklal Caddesi, Kapalıçarşı ve Bağdat caddesi. Kayseri'de Sivas caddesi, NATO caddesi, Bursa'da Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak caddesi bütün buralardaki ekonomik tabloya baktığınızda neler olduğunu çok rahat görüyorsunuz. Bu konuda hükümet ve hükümet yetkilileri sessiz, sedasız duruyor. Bu yangına ne zaman dur diyecekler hala bir hareketlilik yok." 

Denetçisi olmayacak

Referandum konusunda vatandaşların en çok denetim sorusunu kendilerine sorduğunu dile getiren Tekin, "Esnafa var mısın dedim, hayır dediler. Vatandaşın biri apartman yöneticisiydi. 'Beni denetleyen apartmanın denetçisi var. 80 milyon insanını yönetecek kişinin denetleyicisi olmayacak, bu nasıl olacak bilmiyorum' dedi. Bu ülkenin seçilecek başkanının denetçisi olmayacak? Bu bile anayasa değişikliği referandumundaki en çıplak gerçeği ortaya koymaya yetiyor. Düşünün bir ülkede apartman yöneticisini denetleyen, apartman denetçileri var, o ülkeye partili cumhurbaşkanı ya da başkan olacak kişiyi denetleyecek kimse yok. Durum bu kadar acı maalesef" diye konuştu.