Tekirdağ'da Akşener'e muhteşem karşılama!

Tekirdağ'da Akşener'e muhteşem karşılama!
MHP Genel Merkezi'nin görevden aldığı illere destek gezilerine devam eden MHP Genel Başkan Adayı Akşener Trakya turunun ilk durağı Tekirdağ'ı ayağa kaldırdı

MHP Genel başkan adayı Meral Akşener'in kapatılan teşkilatlara destek ziyaretleri sürüyor. Meral Akşener dün Tekirdağ'da çeşitli etkinliklere katıldı. İstanbul'dan Tekirdağ'a hareket eden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e, İstanbul'dan yaklaşık bin araçlık konvoy eşlik etti. Akşener, saat 14:00 sıralarında Tekirdağ'a giriş yaptı.

İstanbul istikametinden seçim otobüsü ile gelen Akşener'i Kınalıköprü'de yoğun bir kalabalık karşıladı.  Konvoy oluşturmak için Akşener'in otobüsü belirli bir yerde durunca Tekirdağ-İstanbul il sınırından Silivri'ye kadar üç şeritli araç kuyruğu oluştu. Tekirdağ sahil yolu tıkandı. Akşener, saat 14:00 sıralarında Tekirdağ'a giriş yaptı. Tekirdağ girişinde ise Akşener birinde MHP bayrağı birinde ise kendi posteri asılı iki paraşütle karşılandı. MHP'nin 14 üst kurul delegesinin bulunduğu Tekirdağ'da Akşener'in karşılanması ve diğer etkinliklerine kurultay için imza veren başta görevden alınan İl Başkanı Enes Kaplan olmak üzere 12 üst kurul delegesi de katıldı. Enes Kaplan, kurultay yapılması için imzaları da Akşener'e verdiklerini açıkladı. Tekirdağ MHP eski İl başkanları Yunus Meral, Hulusi Sokulgan, milletvekili adayı İsmet Fıçıcı da çok sayıda parliliyle birlikte Akşener'i karşılayanlar arasında yeraldı.

'Taban bunu başaracak'

Tekirdağ MHP eski İl Başkanı Yunus Meral, "MHP'de şu anda büyük sıkıntılar yaşanmakta. Bu sıkıntıların giderilmesi için mutlaka bir değişim gerekiyor. Bunu da ülkücü hareketin tabanı şu anda göstermiş olduğu tavırla istediğini açıkça gösteriyor. Meral Akşener Hanımefendi ile de taban bunu başaracağına inanıyor" dedi.

 

İzdihama dönüşen karşılama sonrasında ulaşabildiği Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bir toplantı düzenleyen Akşener kongre talebiyle açılan dava hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: Hakimlerimize güveniyorum ve güvenmeye de devam edeceğim. 'Karar genel merkezin arzu ettiği biçimde çıkarsa o hukuki karar yasaldır, değilse yasal değildir' gibi bir mantığı anlamak mümkün değil. Bir baskının ortaya çıktığını görür ve buna inanırsam şöyle bir şey yapacağım; O ilgili yer neresiyse oraya bir sandalye koyup oturacağım. Sonrasını hep beraber göreceğiz. Bu kadınlar o sandalyenin etrafında toplanırlarsa o zaman Türkiye'de çok şey değişebilir. Toplanmazlarsa o zaman işte 'hadi bakalım Allah'a ısmarladık' diyebilirsiniz ama bu siyasette bir meydan okumadır, kişisel bir meydan okumadır. Eğer siz destekleniyorsanız tamam. Yoksa da yoktur. Ben bunu göze alabilirim, alacağım. Ama hukukun üstünlüğüne, hakimlerin vicdanına, hakimlerin tarafsızlığına inanıyorum, inanmak istiyorum. Ama yükseklerden bir parmak dolaşırsa o sandalye oraya konur." Daha sonra Akşener, Hükümet Caddesi boyunca yürüyerek vatandaşlarla sohbet etti ve esnafı ziyaret etti.

galeri.jpg