Türkiye’de kar eziyet demek!

Türkiye’de kar eziyet demek!
Türkiye’de kar eziyet demek!

Bir kar yağdı Türkiye’de hayat durdu. Vatandaş buz tutan yollarda güç bela ilerlerken, trafikte aksamalar yaşandı. Uçak ve

Bir kar yağdı Türkiye’de hayat durdu. Vatandaş buz tutan yollarda güç bela ilerlerken, trafikte aksamalar yaşandı. Uçak ve deniz seferleri iptal edildi. Birçok ilde okullar tatil edildi

 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok ilde yollar kapandı, kazalar meydana geldi. Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Kars’ta ölçüldü. Muş’ta kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Tüten köyünde rahatsızlanan böbrek hastası, 3 saat süren zorlu yolculuktan sonra hastaneye ulaştırıldı. Kar kalınlığı Uludağ’da 55, Erciyes’te 85 santimetreye ulaştı. Samsun-Ankara karayolunda buzlanan rampadan çıkamayan TIR, trafiği aksattık. Tekerlerine zincir takılan TIR, yola devam edince trafikte normale döndü. Balıkesir-İzmir karayolunun Konakpınar mevkisinde bir TIR, kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kaza yapınca, İzmir’e gidiş yönü trafiğe kapanan yolda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Birçok ilde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

 


Trafik felç oldu

İstanbul’da akşam başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Bazı ilçelerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.  Yetkililerin tüm uyarılara rağmen özel araçlarıyla trafiğe çıkan ve kar lastiği bulunmayan araçlar yollarda kalınca ulaşımda aksamalar yaşandı. Metrobüs öğlen saatlerinda yoğun kar yağışı nedeniyle Avcılar istikametinde yolda kalınca, vatandaşlar perişan oldu.  İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz Otobüsleri olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada 3 bin 320 personel ve 933 araçla yapılan çalışmalarda şu ana kadar 7 bin 200 ton tuz ve 250 ton solüsyon kullanıldığı kaydedildi. Ümraniye’de, bir okuldaki merdivenlerin buz tutması nedeniyle düşen 5 öğrenci yaralandı.

 


ADIYAMAN

Öğretmen kaza kurbanı

Adıyaman’da öğretmenleri taşıyan minibüsün yaklaşık 100 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Bülent İşleyen idaresindeki 02 HT 605 plakalı minibüs, Adıyaman-Çelikhan karayolunun 20. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, Azize Çelik olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ile Muhmut Karakuş, Mehmet Gülnaz, Mehmet Ekici, Tuba Sarıgül ve Zeynal Güler 112 Acil Servis ekiplerince Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Öğretmenlerin, görev yaptıkları Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe köyüne gittikleri öğrenildi. Ardahan’da ise yolcu otobüsünün kar nedeniyle kayganlaşan yolda şarampole yuvarlanması sonucu yolculardan Mehmet ve eşi Yıldız Şimşir hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

 

BURSA

Bursa’da okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar karın keyfini çıkardı. Bir çocuğun yaptığı kardan adamın burnuna koyduğu havucu yemesi hoş bir görüntü oluşturdu.

 

KAYSERİ

Kayseri-Ankara karayolunda denetim yapan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmesine izin vermedi. Ekipler otomobiller ve hafif ticari araçları, uygulama noktasına çekerek lastiklerini kontrol etti.