Tel Rıfat operasyonu başladı

Tel Rıfat operasyonu başladı
Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Tel Rıfat için operasyon sinyali vermişti. Kritik bölgede operasyonun başladığı bildirildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de kontrolün tamamen sağlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Tel Rıfat'a yönelik operasyonun başladığı bildirildi.

Bir süredir hazırlıkları yapılan Tel Rıfat operasyonu bugün itibarıyla başladı.

Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep Karayolu’nun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

KRİTİK BÖLGE TEL RIFAT

Önemli bir nokta olan Tel Rıfat, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer.

Afrin'in kontrol altına alınmasının ardından terör örgütü PYD'nin "Gerilla savaşı yapacağız, Afrin'e dışarıdan saldıracağız" açıklamaları medyaya yansımıştı. Afrin'in güvenliği Tel Rıfat'tan geçtiği ifade edilirken kontrolün sağlanması durumunda PYD/PKK'nın orada yeniden güç kazanması zor. 

Tel Rıfat sadece Afrin Harekatı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergahının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor.

TSK VE ÖSO TEL RIFAT'A GİRDİ

Barzani'ye yakın haber kanalı Rudaw, “Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma sonucu TSK ve ÖSO’nun Tel Rıfat'a girdiğini” öne sürdüğü  haberinde, yerel kaynaklara dayanarak “Türkiye ile Rusya’nın dün Suriye’nin Halep kentinde biz dizi toplantı düzenlendi" dedi.

Bu arada,  söz konusu toplantılarda, "Türkiye’nin çatışmadan Tel Rifat’a girmesi konusunda anlaşmanın" sağlandığı iddia edildi. 

Habere göre, kaynaklar “Rusya’nın ilçede güçlerini çekerek yerlerine Türk ve ÖSO mensuplarının girmesi konusunda anlaştığını” öne sürerken, Rusya Tel Rifat’ta güçlerini çekti. Şu anda ise Türkiye ve ÖSO mensupları ilçeye gitmiş durumda” dedi. 

İlgili Haberler