Termik santral haberi yapan Beste Uyanık'a ailesinden tepki

Termik santral haberi yapan Beste Uyanık'a ailesinden tepki
CNN Türk'te "Günün Ekonomisi" programında termik santrallere filtre takılmamasını savunan Beste Uyanık'a ailesinden tepki geldi. Uyanık'ın kuzeni, "İki yaşındayken (o da 3 falandı sanıyorum) herkesin içinde kendisine küfredip annemi utandırmıştım. Büyüdük. Ben Arhavi'de çevre mücadelesine katıldım. O da bu haberi sundu. Utanma sırası şimdi onda" ifadelerini kullandı.

CNN Türk sunucusu Beste Uyanık, canlı yayında termik santrallere filtre takılmaması gerektiğini savunmuş ve bunun enerjiye katkı sağladığını iddia etmişti.

Uyanık, şu ifadeleri kullanmıştı:

“O santralin 10 gün durması demek, 32 bin kişi enerjisiz kalacak demek. Bu tek bir santral. 15 santral birleşirse bu oran 500 bin kişiye çıkacak. 10 günde 500 bin kişi mağdur olacak. 35 bin konut dediğimiz 750 bin konuta çıkacak 15 termik santral de aynı zamanda filtreleme işlemine girerse. Yatağan’daki santrali durdurdunuz 10-12 gün, 12 bin metro seferinin iptal edileceği kadar bir enerji kaybı yaşanacak ve 8 bin 900 makine de çalışamayacak. Sanayiye de vuracak.”

KUZENİNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Beste Uyanık'ın sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırırken, Uyanık'a kuzeni Nazlı Demet'ten çok sert bir tepki geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demet, şu ifadeleri kullandı:

"Beste Uyanık kuzenim olur. İki yaşındayken (o da 3 falandı sanıyorum) herkesin içinde kendisine küfredip annemi utandırmıştım. Büyüdük. Ben Arhavi'de çevre mücadelesine katıldım. O da bu haberi sundu. Utanma sırası şimdi onda..."

'VİDEONUN KESİLMİŞ OLMASI ONU AKLAMIYOR'

"Videonun kesilmiş olması da bunu aklayamıyor, ne yazık ki. Beste'nin niyeti kötü olmasa da... Verilen bu bilgi termik santral güzellemesidir, utançtır, bu sebeple hasta olan insanlara, canlara da hakarettir. Beste'nin yerinde olsam bu haberi sunmaktansa oradan ayrılırdım."

ekran-alintisi-074.png

İlgili Haberler