İşte Türk futbolunun katilleri

İşte Türk futbolunun katilleri

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Bunlarınki de o hesap. Türk futbolunu yönetenlerden (!) bahsediyorum. Katlettiler; her Türk vatandaşı gibi olup bitenleri ben de acı içinde izliyorum!
Her tarafını eğip, büktüler, yerle bir ettiler, üzülüyorum!
Geçim sıkıntısından, patron veya müdür baskısından, televizyonlarda sürekli fırça atan politikacılardan bunalan vatandaşların tek tesellisiydi, zevkiydi futbol. Onu da ellerinden alanları Allah''a havale ediyorum!
Bakın neler öğrendik şu son günlerde; kimler katlediyormuş Türk futbolunu...

Tek tek sıralıyorum:

- TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR:

Kendisi iş adamı, müteahhit. O meşhur 5''linin içinde. Futbol topuna hiç vurmuş mudur? Bilinmiyor. Yalnız spor yöneticiliğine meraklı olduğu biliniyor. Ankaragücü ve Fenerbahçe''de yöneticilik yaptı. Şimdi de nedendir bilinmez Futbol Federasyonu Başkanı. Efendi bir görünüşü var. Ama perde arkasında neler çeviriyormuş meğer. En basit soru: Bir kaç kulüp başkanını yanına alıp bir otelde MHK Başkanı ile görüştürdü mü? O kulüp başkanlarının istemedikleri hakemlerin listesini vermesine seyirci kaldı mı? Ya da bu listenin verilmesini destekledi mi? Kimlere ne sözler verdi? Yuh artık; bir federasyon başkanı böyle şeylere alet olur mu? Diyeceksiniz ki şimdi; bu iddialar belki de doğru değildir! E o zaman insan çıkıp da ''Yalandır bunlar ey ahali!'' diyerek kanıtlarıyla anlatmaz mı?

- TFF BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ SERVET YARDIMCI:

İşte buyurun; bir iş adamı daha. Neden sürekli yönetim kurulunda? TFF''de başkanlar değişiyor, o hiç değişmiyor! Niye; ağzıyla kuş mu tutuyor? Futbola çağ mı atlatmış? Büyük hizmetler mi yapmış? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''un söylediğine geleyim. Bir başkanvekili bir hakemi arayıp da küfür eder mi? Tehdit eder mi arkadaş? Dünyada görülmüş bir şey mi bu? Mesela Almanya''da federasyon yöneticisinin bir hakemi arayıp da küfür ve tehdit ettiği öğrenilse ne olur? Kıyamet kopmaz mı? Gerisini saymamayım! Sadece bu yeter!

- TFF''NİN YÖNETİM KURULU:

Başkan böyle, vekili böyle. Olup bitenler herkesin gözünün önünde. Kör müsünüz arkadaş, hiçbiriniz görmediniz mi olup bitenleri, duymadınız mı? Neden sessiz kaldınız? Bir kişi bile çıkıp itiraz etmez mi? Yapmayın, etmeyin demez mi? Artık o koltuklarda oturmanız yanlış.

- MHK BAŞKANI (!) FERHAT GÜNDOĞDU:

Oradaki ünlemin nedeni sahiden de MHK Başkanı mı sorusu var zihnimde de ondan! Çünkü ben bu kişinin MHK''yi yönettiğine inanmıyorum. Sanıyorum oraya istenileni yapması için konulmuş bir kişi. Beinsports''ta anlattıklarını dinleyince iyice emin oldum bundan. Hakemlik geçmişinin ne olduğu belli olmayan, hiçbir başarısı bulunmayan bu arkadaş, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi isimler hakkında kendisinin karar verdiğini ileri sürüyor. E tabi buna kargalar bile gülüyor! Niye şimdi; belli değil. 10 hafta daha bekleyemez miydi? Bekleyemezmiş! Taşın altına gövdesini koymuşmuş! Yapılan bu hamle bu sezonu şaibe altına sokmuştur, bu kesin! Adam çıkmış, sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğini açıkladığı kendi yönetimindeki bu hakemlerin bu sezon yönettiği 150''nin üstündeki maça gölge düşürüyor! Bu Türk futbolunu katletmek değil de nedir?

- KULÜP BAŞKANLARI:

Hepsi değil tabi. Ama çoğunluğu işin içinde sanki. Türk futboluna saplamışlar hançeri! Agatha Christie romanlarında olduğu gibi; hepsi sırayla vura vura delik deşik ettiler işte. Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu; siz sahiden de iddia edildiği gibi var mısınız bu liste hazırlama işinin içinde? Yanınıza bazı kulüp başkanlarını da alıp buluştunuz mu TFF Başkanı ve MHK Başkanı ile bir otelde? Verdiniz mi böyle bir liste? Dinledim sizi hakemler hakkında verilen karardan sonra; "Yanlış görevden alınmamalılardı" demediniz, "Zamanlama yanlış, sezon sonu beklenmeliydi" dediniz. Neden? Trabzonspor''un şampiyonluğunu kendi ellerinizle şaibeli hale getirmekten mi korktunuz? Ve "Ben onu istemem, bunu isterim" deyip, tehditler savuran, liste hazırlayan başkanlar. Kendi başarısızlıklarınızın nedenini hep başka yerlerde, özellikle de hakemlerde aramaya devam edin siz. Yakında elinizde yöneteceteğiniz kulüp de kalmayacak böyle giderse...

- HAKEMLER:

Türk futbolunun katletilmesinde sizin de payınız var. Tamam, son yapılan iş iş değil ama, siz de çanak tuttunuz buna. Bir türlü aranızda birlik olamadınız. Hep gruplaşma, hep çeteleşme! Televizyonlarda konuşan eski hakemler bile gruplaştı sizinle birlikte. Bakın şu son olayda... 13 hakem arkadaşınıza resmen itibar suikasti yapıldı, birlik içinde arkalarında olamadınız bile. Bir de arkadaş; maçlarda nedir bu kadar çelişkili kararın nedeni? Bir maçta ak dediğinize öbür maçta kara diyorsunuz! Demek ki bazılarının sınırsız şekilde etkisi altında kalıyorsunuz. Yazık ediyorsunuz.
Türk futbolunun katledilmesinin baş aktörü bunlar. Yan aktörleri de var, dublörleri de. Siyasiler var, medya var, televizyonlarda program yapan ve reyting de reyting diyen eski hakemler, futbolcular var.
Ondan sonra bir de çıkıp yayın ihalesinde tekliflerin çok düşük olduğunu söylüyorlar. İtiraz ediyorlar, yayıncılara kızıyorlar.
Bu durumda kim neden para versin ki yukarıda saydıklarımın başrolünde olduğu bir futbola?
Önerilen bile fazla.
Teklif eden daha fazla düşürmeden bir an önce kabul edin bence...
Baksanıza her gün bir başka rezillik çıkıyor ortaya. Artık futbolun sahada oynandığına inanmayacak neredeyse kimse!

Yazarın Diğer Yazıları