Kumpas zamanında orduevi önünde eylem yapmıştı. AKP'li Cahit Özkan canlı yayında emekli maaşına yapılacak zam oranını açıkladı

Kumpas zamanında orduevi önünde eylem yapmıştı. AKP'li Cahit Özkan canlı yayında emekli maaşına yapılacak zam oranını açıkladı
Emekliye zam konusunda yayınlar yapan Cem Küçük canlı yayında AKP'li Cahit Özkan'a 'Emekliye ne kadar maaş zammı yapılacak?' sorusunu sordu. Özkan "Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak" yanıtını verdi.

FETÖ'nün kumpaslarını savunan AKP'li Cahit Özkan

Emekliye maaş zammı konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücrete yüzde 50.54 oranında zam yapıldı ve asgari ücret miktarı 4253 lira oldu. 

Asgari ücret kararının ardından emekli maaşı zammı merak konusu oldu. Emekli maaşı ne kadar olacak konusu milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. 
Emekli maaşı zam oranlarına ilişkin sık sık tahminlerini ve kulislerde konuşulanları paylaşan Cem Küçük, TGRT Haber ekranında yayınlanan Günaydın Türkiye programında AKP''li Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ı konuk etti.

Cem Küçük, 2022 emekli maaşı zammına ilişkin sorular yöneltti. Cahit Özkan, gazeteci Cem Küçük’ün “Emekliye nasıl bir zam yapmayı düşünüyorsunuz yüzde 50 olur mu?” sorusuna asgari ücretteki fedakarlığın emekli zammında da yapılacağını söyledi. Özkan, emekli maaşı zammı konusunda şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızı bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. Her daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak. Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak.”

İlgili Haberler