THY yolcusu streç filmle sarılmıştı… Soruşturma başlatıldı

THY yolcusu streç filmle sarılmıştı… Soruşturma başlatıldı
Kamerunlu bir yolcunun THY uçağında streç filme sarılı olarak çıkarılmasının ardından ardından İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin iki mülkiye müfettişi görevlendirerek soruşturma başlattı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan Kamerun’a giden uçağında geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay Fransa’da gündem oldu. Kamerunlu yolcu David Eboutou,THY uçağında streç filme sarılmış halde uçaktan dışarıya çıkarıldığını görüntüler Fransa medyasında yer almıştı.

“İKİ MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ”

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı’ndaki Kamerunlu yolcunun streç filme sarılı olarak sınır dışı edildiği iddiasına Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 21 Ocak 2020 tarihinde sahte belgeyle Türkiye’ye giriş yapmaya çalışırken engellendiği belirtilerek, “İlgili yabancı 21, 22 ve 27 Ocak tarihlerinde 3 kez geri gönderilmeye çalışılmış ancak direnmesi ve son denemede uçakta giysilerini çıkartması sebebiyle geri gönderilememiş ve hakkında dördüncü defa işlem tesis edilerek 30 Ocak tarihinde geri gönderilebilmiştir. Ancak, tüm bu yaşananlara rağmen böyle bir uygulama kesinlikle kabul edilemez. İddiayı soruşturmak üzere Bakanlığımızca iki mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. İddianın doğruluğunun tespiti halinde sorumlular ile ilgili derhal gereği yerine getirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

155639350-33-002.jpeg

THY uçağında streç film ile sarılan Kamerunlu yolcu ise, havalimanında darp edildiğini, Kamerun yerine Nijerya’ya götürüldüğünü ve dolandırıldığını da iddia etti.

İlgili Haberler