THY yolcusu streç filmle sarıldı!

THY yolcusu streç filmle sarıldı!
Kamerunlu bir yolcunun Türk Hava Yolları (THY) uçağında streç filme sarılmış halde uçaktan dışarıya çıkarıldığı görüntüler Fransız medyasında yer aldı. Kamerunlu yolcu, havalimanında darp edildiğini, Kamerun yerine Nijerya’ya götürüldüğünü ve dolandırıldığını iddia etti.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan Kamerun’a giden uçağında geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay Fransa’da gündem oldu. Kamerunlu bir yolcunun THY uçağında streç filme sarılmış halde uçaktan dışarıya çıkarıldığını görüntüler Fransa medyasında yer aldı.

Sahte vizeyle Türkiye’ye giriş yapan Kamerunlu yolcu David Eboutou, ülkeden çıkarılırken THY uçağında streç filme etkisiz hale getirildiğini görüntüler yayınlandı. Kamerunlu yolcu, havalimanında darp edildiğini, Kamerun yerine Nijerya’ya götürüldüğünü ve dolandırıldığını da iddia etti.

155639350-33.jpeg

THY uçağında streç film ile sarılan Kamerunlu yolcu, yaşadıklarını France 24’e anlattı.

"BİRÇOK BELGEYİ İMZALAMAM İSTENDİ"

Pasaport kontrolü sırasında sahte vizeden dolayı tutuklandığını belirten David Eboutou, “İstanbul’a vardığımızda eşim transit bölgesinde bekliyordu, bense aktarma suresi uzun olduğundan havaalanından çıkıp dolaşmak istemişti. Pasaport kontrolü sırasında vizemin sahte olduğunu söyleyip beni tutukladılar. Gözaltındayken bir süre sonra eşim de tutuklanıp yanıma gelmiş oldu. Telefonuma el konuldu ve Türkçe olduğundan okuyamadığım birçok belgeyi imzalamam istendi. Bir avukatla görüşme talebinde bulundum fakat oradaki memurlar kabul etmediler. Söz konusu memurların tam olarak kim olduklarını bilemiyordum. Üniformaları yoktu, dolayısıyla polis mi, jandarma mı yoksa güvenlik görevlisi mi olduklarına karar veremiyordum” dedi.

thy3-1498.jpg

"GİTMEN LAZIM"

Yemek yiyebilmek için dilenmek zorunda kaldığını belirten Eboutou, “Bütün bu olanlardan sonra, Turkish Airlines’ın bir hostesi dışarıda bekleyen eşimin yanına gidene kadar bana eşlik etti. Ona neden bir başkasının değildir bir hostesin bana refakatçilik yaptığını sordum. Ardından insanlara bu şekilde davranmanın hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını, hasta olduğumu ve tedavi görmeye ihtiyacım olduğunu belirttim. Beni öylece bir ofisin önüne bırakıp gittiler. Yiyecek hiçbir şey yoktu. Yemek yiyebilmek için dilenmek zorunda kaldım. İki gün sonra, kendisini personel şefi olarak tanıtan biriyle konuştum. ‘Seni doktora götüremeyiz, Türkiye’ de kalamazsın. Burada yıkanman, duş alman mümkün değil, seni bırakabileceğimiz bir ülke seçeceksin, biz de seni bırakacağız. Gitmen lazım.’ Ardından da memurlar gelip beni gözaltı merkezine götürdüler” ifadelerini kullandı.

Kamerunlu yolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir gece, beni plastik streçle kaplayan polislerden biri, bana kahve verirken Nijerya’nin Abuja kentine bırakılacağımı söyledi. Nijeryalı olmadığımı ve yaşadığım yere çok uzak olduğunu söyledim. Bana hemen yanına olduğunu söylediler."

İlgili Haberler