Bahçeli: Hükümet, milli bünyemize sızdırılmış bir provokatör gibi...

Bahçeli: Hükümet, milli bünyemize sızdırılmış bir provokatör gibi...
MHP lideri Bahçeli, “Hükumet, milli mücadenin intikamını almak için aramıza sokulmuş, milli bünyemize sızdırılmış provokatör gibidir” dedi

Bahçeli: Hükümet, milli bünyemize sızdırılmış bir provokatör gibi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetine çok sert eleştirilerde bulundu. Kastamonu’da partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Bahçeli, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un 19 Kasım 1920’de Nasrullah Camisi’nde verdiği mesajların halen tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

Bahçeli, şunları kaydetti: “Akif’in 94 yıl evvel buradaki konuşmasında ’Düşmanların bizden istedikleri doğrudan doğruya başımızdır, hayatımızdır, devletimizdir’sözleri dikkat çekicidir. Şimdi vicdan sahibi her kardeşime soruyorum, bugün de istenen başımız, boynumuz, hayatımız, milletimiz ve devletimiz değil midir? Şüphe yok ki bu sorulara ’hayır’cevabını vermek imkansızıdır. Dünkü miskinlik ve bozgunculuk bugün de vardır. Dünkü hıyanet bir fazlasıyla bugün de hakimdir. Tek eksik fiili işgalinin olmamasıdır ancak düşmanı bile hayret ettirecek kadar suça ve hainliğe batmış yönetim iş başındadır. AKP hükumeti, milli mücadelenin intikamını almak için aramıza sokulmuş, milli bünyemize sızdırılmış provokatör gibidir. Türkiye’yi yönetmiş hiçbir iktidar bu kadar bayağılaşmamış, bu kadar pisliğin içine batmamıştır.” Bahçeli, Türk milletinin tarihin en kötü siyasi yönetimiyle karşı karşıya olduğunu iddia ederek, “Yoksulluk pimi çekilmiş bomba gibi herkesin hanesindedir. Başbakan kendi evlatlarına gemiler alıp, kamu arazileri kapatıp, yağma düzenini gerçekleştirirken, Kastamonu’nun gençleri çay içecek para bulamamaktadır. AKP’nin tek bildiği vatandaştan alıp yandaşa vermektedir” ifadesini kullandı.

Hasmımız Erdoğan

“Başbakan millete musallat olmuş hain ve sanal kişiliktir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Başbakan devlet ruhunun celladı, gelecek ideallerimizin katili, bin yıllık kardeşlik duygusunun hasmıdır. Türkiye, Başbakan’ın elinde can çekişmektedir. AKP hükumeti istikrarsızlığın asıl kaynağıdır. Başbakan Erdoğan istiklalimizi tırpanlamakta, istikbalimizi karartmaktadır. Türk milleti bu gidişata daha fazla tahammül edemeyecektir. AKP’nin sandıkta devrilmesi şarttır.” 

Son vuruşu yapın

MHP lideri Bahçeli, AKP’nin cezalandırılması için kestirme yollara hiç aldırış etmeden sandıkta son vuruşun yapılması gerektiğini belirterek, “Yoksa felaket kapıdadır. Gölgesiyle bile kavga eden Başbakan, milleti birbirine düşürecektir. Başbakan ve zihniyetine ders vermek hepimizin boynunun borcudur. Bugünkü iktidar günah çukuruna düşmüştür. AKP’nin her tarafı kire bulanmıştır, Başbakan’ın her sözü fitneyi alevlendirmekte. Milli irade kılığında gezen ahlaksızlık, diktatörlük Kastamonu’yu da yormuştur. Türkiye’ye işgal ordularının bile veremeyeceği tahribatı bizzat Başbakan ve işbirlikçi iktidar kadroları 11 yıldır vermiştir” şeklinde konuştu.