THY Genel Müdürü Ekşi'den 'NOTAM' yanıtı. İstanbul'dan Hatay'a uçuşların seçim sonrasına kadar durdurulduğu iddia edilmişti

THY Genel Müdürü Ekşi'den 'NOTAM' yanıtı. İstanbul'dan Hatay'a uçuşların seçim sonrasına kadar durdurulduğu iddia edilmişti
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, kendilerine deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili bazı sorular geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde pisti büyük hasar gören ve Ankara Büyükşehir Belediye ekiplerinin müdahale ettiği Hatay Havalimanı ile ilgili ortaya çarpıcı bir iddia atıldı.

Havalimanında uçuşların seçim dönemine kadar yapılamayacağı iddia edildi.

Ekşi, 16 Şubat'tan itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesinin yayımladığı NOTAM nedeniyle Hatay'a gidiş seferlerinin yolcusuz yapıldığını, Hatay çıkışında ise normal yolcu alındığını bildirdi.

Uçuşların sabit 550 lira fiyat ile sürdürüldüğü de açıklandı.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ekşi, deprem bölgesine uçuşların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

'SEÇİM SONRASI' İDDİALARINA YANIT

İmkanlar ölçüsünde ek seferlerin de yapıldığını kaydeden Ekşi, Hatay'a uçuşlarla ilgili kararların seçim nedeniyle alındığı ve uçuşların 17 Mayıs'a kadar durdurulduğu iddiasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

eksi-ic.jpg

"Deprem bölgesine uçuşlarımız aksamadan ve sabit 550 lira fiyatla sürdürülmektedir. İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır.

Hatay'a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir. Hatay'a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır.

(İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır.

Örneğin, 17 Nisan Pazartesi Hatay'dan 7 seferimiz bulunmaktadır."

'NOTAM NEDENİYLE YOLCU ALINMAMAKTADIR'

Ekşi, şunları kaydetti:

"İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır. Hatay'a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir.

Hatay'a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır.

(İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır. Örneğin, 17 Nisan Pazartesi Hatay'dan 7 seferimiz bulunmaktadır."

NOTAM NEDİR?

İngilizce'de "havacılara bildiri" anlamına gelen "notice to airmen"in kısaltması olan NOTAM, havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiridir.