Tıp Bayramınız kutlu olsun. Yeniçağ sağlık ordusunun yanında

Tıp Bayramınız kutlu olsun. Yeniçağ sağlık ordusunun yanında
Korona virüsün 11 Mart 2020 yılında Türkiye’ye de sıçramasıyla zorlu bir sürece girildi. Virüsün ülkemize sıçraması, sağlık ordusunun önemini de ortaya koydu. Virüsle mücadelede doktorlar ve yardımcı sağlık personelleri büyük fedakarlıklar gösterdi. Yüzlerce sağlıkçı bu süreçte hayatını kaybetti.

Türkiye, salgın sürecinde halkın sağlığı için kendi sağlığını riske atan sağlık çalışanlarının bayramı olan 14 Mart Tıp Bayramı’nı bu sene korona sürecinin ikliminde kutlayacak. Korona virüsten dolayı ölen sağlık çalışanlarının aramızdan ayrılmasından dolayı ilk defa buruk geçecek olan Tıp Bayramı’nda hayatını kaybeden sağlık çalışanları da anılacak.


 

Tıp Bayramı, her yıl Türkiye’de 14 Mart tarihinde sağlık çalışanlarının günü olarak kutlanırken, bu yıl korona virüs yüzünden hayatını kaybeden sağlık çalışanları da minnetle anılacak. Diğer yandan, 1976''dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart''ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir.

Korona virüs salgını nedeniyle çalışma koşulları oldukça ağırlaşan sağlık çalışanlarının son bir yıldır verdiği mücadele tüm Türkiye tarafından alkışlarla tebrik edildi. Sağlık çalışanlarının salgın nedeniyle çalışma saatlerinin artması, istifa etme hakkının geçici süreliğine sınırlandırılması, yıllık ve diğer izinlerinin kaldırılması gibi tüm olumsuz durumlara rağmen sağlık çalışanları halkın sağlığı için canla başla mücadele ettiler.


Sağlık çalışanları, zorlu çalışma saatlerinin yanı sıra çalışma saatleri içerisinde de tulum, önlük, maske, gözlük ve siperlik gibi koruyucu tedbirlerle çalışarak hastaların durumunu titizlikle takip ettiler.

Yeniçağ ailesi olarak tüm fedakar sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz. Sağlık çalışanlarına hasta veya hasta yakınları tarafından sistematik olarak uygulanan şiddeti kınıyoruz.

İlgili Haberler