‘Ne duruyorsunuz paketleyin hemen bunu’ Başhekim ile doktor arasında olay kavga

‘Ne duruyorsunuz paketleyin hemen bunu’ Başhekim ile doktor arasında olay kavga
Balıkesir, Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasında tartışma sosyal medyaya yansıdı.

Muzaffer Şenveli, hakları verilmediği için greve çıkan doktorların odasına girerek  sert ifadeler kullandı. Video kaydı yapan doktorları da odadan çıkarıp, tutanak tutmakla tehdit etti.

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda başlayarak üç gün boyunca acil sağlık hizmeti dışında grev kararı almıştı.

Balıkesir, Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli  grev yapan doktorların dinlenme odasına geldi ve acil vakaların alınmayarak evlerine gönderildiğini söyledi. Bunun üzerine görüntüleri kaydeden anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi.

Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoruysa “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” dedi.

Başhekimle beraber gelen hastane görevlisi: “Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi.”

Grevdeki doktor: “Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum.”

Şenveli: “Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz.”

"ŞUNU DA PAKETLEYİN AL HEMEN AL"

Tartışmanın devamında ise Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli grev yapan doklardan bazılarını güvenlik görevlilerine işaret ederek "Şunu da paketleyin al hemen al, bakın hala çekiyor" demesi tepki ile karşılandı.

Kardiyolog, BAU TIP Dekan Yard. Doç. Dr. Muhammed Keskin ise sosyal medya hesabından “Offf, bu çok kötü ama. Başhekimlerdeki güç zehirlenmesinin sebebini anlamak mümkün değil. Güvenliklere nasıl emir yağdırdığına bakar mısınız? Ben bu adamla meslektaş olmayı kabul etmiyorum. Bu devran elbet döner…” diyerek tepkisini gösterdi.

İlgili Haberler