"Toprağa bereket" katacaktı, bakın kimlere bereket kattı. Bir kurumda daha aylık huzur hakkına dev zam

"Toprağa bereket" katacaktı, bakın kimlere bereket kattı. Bir kurumda daha aylık huzur hakkına dev zam
‘Toprağa bereket katmak’ amacıyla kurulan GÜBRETAŞ, AKP’nin arka bahçesi oldu. Yönetim Kurulu Üyesi beş isimden biri AKP’den milletvekili olan, üçü ise Saray’da görev yapmış isimlerden oluşan GÜBRETAŞ’ın Olağan Genel Kurul’undan huzur hakkına dev zam yapıldı.

Birgün''den Mustafa Bildircin''in haberine göre, Saray’da görev almış isimler ve eski AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın da üyesi olduğu GÜBRETAŞ iktidarın çiftliği gibi. GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu’nun aylık net huzur hakkı, 25 Mayıs’ta 14 bin TL oldu. Hüseyin Aydın''ın başkanı olduğu Yönetim Kurulu''na, 25 Mayıs''ta Hamarat ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay''ın eski danışmanlarından Mehmet Yener de atandı.

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi’nin (GÜBRETAŞ) Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyesi beş isimden biri AKP’den milletvekili olan, üçü ise Saray’da görev yapmış isimlerden oluşan GÜBRETAŞ’ın Olağan Genel Kurul’undan huzur hakkına zam çıktı.

İKTİDARIN ÇİFTLİĞİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü''ne bağlı şirketler, yönetim kurulu üyeleri itibarıyla ‘iktidarın üssü’ haline getirildi. Bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırmak ve ‘toprağa bereket katmak’ amacıyla kurulan GÜBRETAŞ da siyasi atamalar yapılan kurumlar arasında yer aldı.

Şirketin yönetim kurulunda yer alan isimler de “Tarım Kredi Kooperatifleri iştirakleri, AKP’nin çiftliği gibi oldu” eleştirilerinin haklılığını ortaya koydu. 25 Mayıs’ta düzenlenen olağan genel kurul itibarıyla şirketin beş kişilik yönetim kurulu üyeleri, Hüseyin Aydın, Ahmet Bağcı, Mehmet Yener, Mustafa Hamarat ve Adnan Gül’den oluştu. Yönetim kurulunda yer alan dört ismin de AKP’ye yakın isimler olması dikkat çekti.

HEPSİ SARAY’DAN

GÜBRETAŞ’ın 25 Mayıs’ta son halini alan yönetim kurulundaki isimlerin siyasi öyküleri şöyle:

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın: Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’nden 56 bin TL, Tarım Kredi Genel Müdürlüğü’nden 62 bin 500 TL maaş aldığı belirtilen Aydın, 22 Nisan itibarıyla GÜBRETAŞ’ta da görev yapıyor. Aydın’ın aylık gelirinin 118 bin TL olduğu iddia ediliyor.

Hüseyin Aydın

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağcı: Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda danışmanlık ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği''nde çeşitli görevlerde bulunan Bağcı, GÜBRETAŞ’ın yanı sıra Tarım Kredi Kooperatifleri’nde de Genel Müdür Yardımcısı.

Ahmet Bağcı

Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yener: Yener’in, 2017-2018 yıllarında Başbakanlık Müsteşarlığı’nda, 2018 Haziran sonrasında ise Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nda geçici görevli olarak danışmanlık hizmetinde bulunduğu biliniyor. TK Kooperatifleri Merkez Birliği’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Yener, 25 Mayıs itibarıyla da GÜBRETAŞ yönetiminde yer alıyor.

Mehmet Yener

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hamarat: 23 ve 24’ncü dönemlerde AKP Milletvekili olan Hamarat, 25 Mayıs’ta girdiği GÜBRETAŞ’ta Bağımsız Üye olarak çalışıyor.

HUZURLU TOPLANTI

İdarenin olağan genel kurul toplantısında bu yıl için şirket yönetimine verilecek huzur hakkı da belirlendi. GÜBRETAŞ’ta 2018 yılında 8 bin TL, 2019 yılında 10 bin TL, 2020 ve 2021 yıllarında 12 bin TL olan huzur hakkının 2022 yılı için 14 bin TL olması kararlaştırıldı.

İlgili Haberler