Tostçu Mahmut öldü mü, Adanalı Anıl Kurt neden öldü?

Tostçu Mahmut öldü mü, Adanalı Anıl Kurt neden öldü?
Tostçu Mahmut adıyla ün yapan ve halk arasında Adanalı Anıl Kurt olarak bilinen ünlü fenomen geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Tostçu Mahmut’un İstanbul’da açılışı yapılacak olan şube için yolda olduğu kaydedildi. Peki Tostçu Mahmut öldü mü?

Adana''da sanayi içerisinde ütü tost yaparak geçimini sağlayan ve tostçu Mahmut adıyla ün yapan Anıl Kurt, sosyal medyada yayılan videoları ile kısa zamanda tüm Türkiye çapında sevilmişti. Girişimcilerin desteği sonrasında şube sistemine giren ve kurumsallaşan Tostçu Mahmut, 2020 yılı itibariyle yeni şubeler açmaya başlayarak ütü tostu, kendi adıyla açmış olduğu şubelerde sevenleriyle buluşmak istiyordu.

Adanalı Anıl Kurt kimdir?

Tostçu Mahmut adıyla bilinen Anıl Kurt, 14 Eylül 2021 tarihinde İstanbul şubesinin açılışına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, saat 02.30 sıralarında, Ulukışla-Adana yolunda meydana geldi. ''Ütü tostu'' hazırlarken "Acı atıyorum ağabey?" sözleriyle sosyal medyada tanınan ve tostunu ''Adana tostu'' olarak tescil ettiren Anıl Kurt, İstanbul Beşiktaş''taki açılışına hazırlandığı şubeden dönüşe geçti. Kurt''un kullandığı 01 EMC 88 plakalı minibüs, iddiaya göre, hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen M.Y. (42) yönetimindeki 31 AAG 12 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Kurt’un kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. TIR sürücüsü M.Y. yara almazken, Kurt’un cansız bedeni, otopsi için morga konuldu.

Öte yandan Anıl Kurt’un, kazadan dakikalar önce sosyal medyada paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Kurt’un, Müslüm Gürses şarkısı dinlerken, saatte 206 kilometre hızla ilerlediğini gösteren hız göstergesini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, paylaştığı görüldü. Başka gönderisinde ise ‘Daha yeni başladık’ notunu paylaşan Anıl Kurt''un cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilecek.

Ütü Tostu Nedir?

Çıkış noktası Adana olduğu düşünülen ütü tost, sac bir ızgara üzerinde tost içinin hazırlanması ve içinin doldurulmasının ardından ütü benzeri ağır bir cisim ile bastırılması ile meydana gelmektedir.