Tosuncuk neredeyse yatırımcıları suçlayacaktı

Tosuncuk neredeyse yatırımcıları suçlayacaktı
‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, kimseyi yatırıma teşvik eden reklamlar yapmadığını söyledi. Peki yatırımcılar neden gelmişti. Aydın’a göre paralar erken çekilmek istenince ödeme yapamadıklarını söyledi.

Kardeş tosuncuk asgari ücretle çalışıyormuş

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın’ın arasında bulunduğu 20 sanık, bugün Anadolu 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde peş peşe üç duruşmada hakim karşısına çıktı.

‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, kimseyi yatırıma teşvik eden reklamlar yapmadığını söylerken, mal varlığının 200 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Mehmet Aydın’ın avukatı, müvekkilinin mal varlığındaki tedbirin kaldırılmasını, bunların satılarak mağdurların zararının giderilmesini istedi.

"REKLAMLARDAN ETKİLENDİK"

Duruşmaya katılan 28 müşteki, sosyal medyadan, arkadaşlarından ya da televizyonda yayınlanan reklamlardan öğrendikleri sisteme çeşitli miktarlarda para yatırdıklarını, bunların da bir kısmını alamadıkları için sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

DURUŞMAYA SES VE GÖRÜNTÜ BİLEŞİM SİSTEMİYLE KATILDI.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada söz alan Mehmet Aydın, televizyonda hiçbir zaman oyunun reklamının yayınlanmadığını belirtti.

Aydın şunları söyledi: “Para yatırın, şeklinde bir reklam vermedik. Sadece Çiftlik Bank bünyesinde üretilen ürünlerin reklamını yaptık. Burada para yatırmaya teşvik edici bir reklam yapmadık. Sistem için imzalanan sözleşmede, sistemin kapanması halinde 90 iş günü içinde paraların ödeneceği yazıyordu. Bu süre beklenmeden şikayette bulunulunca ödeme yapamadık.”

TOSUNCUĞUN KARDEŞİ ASGARİ ÜCRETLİYMİŞ

Tutuklu sanık Fatih Aydın da duruşma salonundaki müştekilerin hiçbirini tanımadığını savunarak, şunları söyledi: “Hiçbirinden bir kuruş parada almadım. Kendi istekleriyle kardeşimin şirketlerinde bir işe girişmişler, paralarını da almaya başlamışlar. ‘Dolandırıcı’ diye iftira atıyorlar bize. Zaten paralarını geri alıyorlarmış, her şeyden memnunlarmış. Biz örgüt kurmuşuz… Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben yurt dışında kaçak olarak yaşamadım. Benim bir ailem, çocuklarım var. Çalışma iznim vardı. Ben kardeşimin şirketlerinin üzerinden para geçirmedim, mal varlığı yapmadım. Kardeşimin şirketinde asgari ücret karşılığında çalıştım.”

MÜŞTEKİLER DURUŞMA SALONUNDA SANIKLARA SESLENDİ

Salondaki bir müşteki, Aydın’a şöyle seslendi: “Biz onları tanımıyoruz. Verdikleri reklamlarla güvenimizi kazandılar. Yatırım yaptık ama paramızı alamadık. 500 küsur bin lira yatırdım. Neye göre zararım karşılanacak? Yaşamak için saatimi sattım. Ben üç üniversite mezunuyum. İnandırdılar bizi. Ben üç sene önce intihar ediyordum. Mehmet Aydın bunlara cevap verebilecek mi?”