Totthenham- Shkendjia maçı akıllara arog’u getirdi, Maç öncesi Japon kale tespit edildi

Totthenham- Shkendjia maçı akıllara arog’u getirdi, Maç öncesi Japon kale tespit edildi
Tottenham-Shkendjia maçı öncesinde İngiliz ekibi, kalenin 5 cm kısa olduğunu fark etti. Maç öncesi duruma müdahale eden görevliler ilk düdük öncesi kaleyi standart ölçülerine getirdi. Yaşanan bu durum akıllara AROG filmini getirdi. Filmde hile amacıyla kalelerden biri küçültülerek “Japon kale” haline getiriliyordu.

Sözcü’de yer alan habere göre, UEFA Avrupa Ligi’nde Tottenham’ın Makedonya’nın Shkendija takımını 3-1 yenerek play-off turuna yükseldiği maç öncesi ilginç anlar yaşandı.

Karşılaşma öncesi Tottenham kalecileri ve antrenörleri ısınmak için sahaya çıktıklarında Todor Proeski Stadı’ndaki kalenin küçük olduğunu fark ettiler. Lloris ve Hart gibi tecrübeli file bekçilerinin gözlerinden kaçmayan durum sonrasında ‘Kaleler çok küçük’ diyerek teknik direktör Jose Mourinho’ya bilgi verdiler. Portekizli teknik adam da kontrole gidip kale çizgisinde fotoğraf çektirdi ve Instagram hesabında paylaştı.

“Kaleci değilim ama kollarını açtığımda uzanabiliyordum, farkı anladım” diyen Mourinho, “UEFA delegelerini çağırdık ve kale ölçüldüğünde 5 cm boyunun kısa olduğu gördük. Tabi ki nizami ölçülere getirilmesini istedik” açıklamasını yaptı.

jose-mourinho-paylasim.jpg

Yaşanan olayı “Komik bir durum” olarak yorumlayan Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho daha önce böyle bir şey yaşamamışken, durumun kaza mı yoksa hile mi olduğu UEFA soruşturmasından sonra belli olacak.

Todor Proeski Stadı’nın çalışanları fark edilen bu durum sonrasında hızlı bir çalışma yaparak kaleyi standart ölçülere getirdi.

jose-mourinho.jpg

Tottenham, hakem Ali Palabıyık’ın yönettiği maçta Shkendija’yı Lamela, Son ve Kane’nin golleriyle 3-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ile eşleşti.

Kaynak: Sözcü