Trabzon'da 38 yıllık hasret işte böyle sona erecek

Trabzon'da 38 yıllık hasret işte böyle sona erecek

CEVAT KOL / Yeniçağ

Artık sona gelindi..

Final günü. Kim nasıl oynamalı ne yapmalı sözcüklerine gerek yok. Trabzonspor bir puan aldığında mutlu sona ulaşacak..

Tüm camia, tüm şehir bunun bilincinde..

Saha içinde ya da dışında fark etmiyor. Herkes Antalyaspor’a karşı mücadele edecek..

Trabzon şehri dün provasını yaptı. Binlerce insan Akyazı’da Trabzonspor’un antrenmanını izledi. Meşaleler yakıp coşkusunun gösterdi. Başkan Ahmet Ağaoğlu taraftara üçlü çektirdi. Maç öncesi fragman gibiydi!

Sırf 38 yıl sonra yaşanacak şampiyonluğa şahitlik etmek için Trabzon’a akın akın insanlar geldi.

Uçaklar dolu. Ek seferler çare olmadı. Komşu iller bile nemalandı. Trabzon’a iki, üç, dört saat uzaklıkta olan Erzurum, Erzincan, Samsun ve Ordu’ya yapılan uçak seferleri bile doldu. İnsanlar bırakın maça gelmeyi cenazelerine bile gidemiyor. Oteller doldu. Restoranlar duble bayram yaptı. Şehir şampiyonluğu iliklerine kadar hissetti.

Pahalı bilet fiyatlarının taliplisi de çok oldu. Bırakın 81 ilden gelmeyi neredeyse 81 ülkeden bile gelen var! Bilet bulamadığı halde dışarıdaki havayı solumak, atmosferi yaşamak için gelenlerle doldu şehir. Stadyumdaki yoğunluğu azaltmak için Meydan semtine ve Avni Aker’e dev ekranlar kuruldu. Maçı izleyip çoşkuya ortak olacaklar.

Böyle bir atmosferde kim nasıl oynayacak, nasıl orta yapacak? Adam eksiltecek cümlelerine hiç gerek yok. Şimdi finale nokta koyma zamanı. Sahasında bu sezon hiç yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor bu alışkanlığını sürdürdü mü işlem tamam demektir.

Bu akşam mutluluğa kurşun sıkmadan sevinme, mutlu olma zamanıdır. Siz siz olun en fazla aracınızın kornasıyla ses çıkarın, tetiğe asla dokunmayın..

Yazarın Diğer Yazıları