Trabzonspor'un gençleri sınıfta kaldı

Trabzonspor'un gençleri sınıfta kaldı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye kupasında Denizlispor karşısına Berat Özdemir’in dışında tamamı yedek bir kadro ile çıktı. Ara transferde takıma katılan Enis Destan, Yusuf Erdoğan ve Afrika kupasından dönen Kouassi forma giydi. Teknik direktör Abdullah Avcı kulübede oturanların ne kadar sorumluluk alacaklarını ve performanslarını görmek için hepsini sahaya sürdü.

Sınıfı geçen A takım kadrosu ile yoluna devam eder. “Formayı almak sizin elinizde” demeye getirdi.. Avcı oyunun gidişatına göre şans vereceği yıldızları kulübede oturttu. Stoper arayışlarını bir türlü gideremeyen Avcı, belli ki  Hüseyin Türkmen’i yeniden kazanmak için kolları sıvadı. Türkmen’i Denizli maçında oynatarak “bu kapı sana açık” imajını verdi..

Trabzonspor’un yedekleri ilk yarıda ortaya koydukları futbol ile sınıfı geçemedi. Takımın bir kollektif oyun kuramadı. Yardımlaşma, pas trafiği sağlayacak oyuncu yok. Orta alanda geçişleri sağlayamayan Berat, Murat Cem ve Yunus Mallı ofansı adeta üşüttü! Kaleci Erce ilk 20 dakikada yaptığı hatalarla Uğurcan’ın arkasında neden bu kadar beklediğini gösterdi. Hüseyin Türkmen duran toptan kazandırıldığı tesadüf golü ile kendini affettirirken huylarından vazgeçmiş değil.

Sol bek İsmail Köybaşı’nı üretken alan içinde hiç görmedim. Yeni transfer Kouassi ilk maçında kendi işini yapma yerine İsmail Köybaşı’nın mevkisini kapatmaya çalıştı. Sağ bek Serkan Asan yağmur yemiş bıldırcın gibiydi! Enis Destan ilk yarıda iz bırakacak bir oyun oynamadı. Kafa vuruşu dışında kilitlenip kaldı..

İkinci yarıda Trabzonspor üretemeyince ev sahibi takım daha çok umutlandı. Mustafa Çeçenoğlu akıllı bir vuruşla kaleci Erce’nın üzerinden topu aşırtırken, Bekir çizgi üzerinde dokunarak  filelere gönderdi. Skora eşitlenince Trabzonspor kulübesinden hamle geldi. Yunus Mallı yerini Bakasetas’a bıraktı. Avcı, Enis Destan’a 68 dakika tahammül etti.

Polonyalı oyuncu Puchacze’yi oyuna aldı. Fakat bu oyunu hareketlendirme hamleleri çok etkili olmadı. Denizlispor’da Teknik Direktör Mesut Bakkal Trabzonspor’un yürüyen halinden faydalanmak için lig deneyimi olan Gökhan Süzen, Ömer Şişmanoğlu ve  Leo’yu sahaya sürdü.. 
Kouassi bu değişiklikler daha takıma oturmadan golle karşılık verdi.

Rahatlayan Trabzonspor kulübesi iki hamle daha yaptı. Murat Cem ve Serkan Asan’ı kulübeye çekip Siopis ve Peres’i oyuna aldı. Yedeklerden “ben hazırım” diyen yok. Kulübede memnun olduklarını gösterdiler. Avcı da deneyimli oyuncuları oyuna alarak turu geçti ..

Yazarın Diğer Yazıları