Trabzonspor için asıl maç şimdi başlıyor

Trabzonspor için asıl maç şimdi başlıyor

Çok güzel kutlamalar yaptı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk herkesin kafasında mutluluk ışığını yaktı. Üzüntüye mahal verecek hiç bir olayın olmaması mutluluğun hafızalarda kalış süresini uzattı. Bu başarıdan herkes, paydaşlar ve dolayısıyla  da şehir  nemalandı. 
Dünya Trabzon’u tanıdı. Turizme katkısı oldu. 
Başarıya aç teknik direktör Avcı mesleki hayatını taçlandırdı. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi aynı pastadan paylarını aldılar. Denizde gemisi yürümeyenler karadan yürütmeye başladı!Başarı böyle bir şey..
Sanatçı Demet Akalın bile son vagondan bindiği trenden nasibini aldı. İşleri açıldı. Randevu defterinde yer yok. Talepleri sıraya koydu!

Buraya kadar her şey güzel. Ağaoğlu geldiğinde, “Kulüpte su almaya para yok” diyerek mağduriyetini belirtip camiayı yanına almıştı. Şimdi kazın ayağı hiç de öyle değil. Bakın bir kampanya yapıldı. Hedef bin kişi veren 15 kişi. Yönetimden 5 yakınlardan 10 kişi. Üstelik bunların bazıları sıkıntılı isimler. Örneğin; bir işadamının adı hiç gündemden düşmüyor. Bir sürü olaylarla anılıyor. Kulübe  yaklaşması düşündürücü. Sığınacak liman arıyor. Bir sanatçı twit attı diye sahneye çıkarılmazken ismi bir takım olaylarla anılan kişinin kulüple yakın temasta olması doğru değil. Hele hele parasal ilişki içinde hiç olmamalı.

Asıl sorumluluk şimdi başlıyor. Futbolun dünü hiç yoktur. Hep bugünü vardır. 
Başarı nedir?
Öncelikle kadroyu korumak eksik mevkilere oyuncu almaktır. Şampiyonlar ligine katılmaktır. 
Camiayı toparlayıp, borcu azaltmaktır. 
Toplumun her kesimine sevgiyi aşılayıp kucaklamaktır. 
Kaldığınız yerden işi götürmektir. 
Aksi olursa kimse dünü hatırlamaz. “Su alacak paramız yok!” bahanesini bu ortamda kimse kabul etmez. 

Kulübü üç kişinin idare ettiğini bilmeyen yoktur. Sayısal olarak 21 isim bulunsa da iş üç kişide bitiyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, As Başkan Ertuğrul Doğan ve Teknik direktör Abdullah Avcı için yoğun bir mesai dönemi olacak. Sakın genç hayali falan kurmayın. Avcı geldiği günden bu yana bir genç çıkarmadı. Bu kadronun içinde söz konusu gençlerden kimse olmaz. Çeşitli liglere kiralık verilen 20’ye yakın oyuncu var. Bunlardan sadece iki veya üçü kampa katılabilir. Kadroya girme şansı yok. Yine hazır ve yaşlı oyunculara gidilecek. 
Son olarak; yönetimin Nwakaeme konusundaki duruşunu alkışlıyorum. Duruş ve kararlılık önemlidir..

Yazarın Diğer Yazıları