Avcı'nın gözüne girmesi için futbolcuların yapması gereken

Avcı'nın gözüne girmesi için futbolcuların yapması gereken


Teknik direktör Abdullah Avcı ideal kadrosuna yakın bir takımla sahaya çıktı. Belli ki bu kadro üzerinde tadilat-tamirat yapacak. Kaleci Uğurcan’ın yerinde alternatif olarak düşünülen Taha’dan ışık almak istiyor. Yeni transferlerden Larsen, Eren Elmalı ikilisini sağ ve sol beke monte etti. Nwakaeme’nin yerinde ise Kouassi’ye ısrarla şans verip durumunu görmek istiyor. Belli ki bu oyuncudan bir çıkış, patlama bekliyor. Golleri ile tamam, takım oyunu ile istenilen düzeyde değil.

Geçtiğimiz sezon Türkiye ligi Şampiyonu ile Çekya ligini 4.bitiren Slovacko’nun mücadelesini merak ediyordum. Altıncı hazırlık maçına çıkan Çekya takımı, Trabzonspor’a karşı daha hazır olduğunu gösterdi. Slovacko özellikle Visca ve Larsen’in bulunduğu kanadı daha etkin kullandı ve 17.dakikada Holzer’in kafası ile golü buldu. 27.dakikada ise organize bir atakla Holzer bu kez ayakla  gelişine vurarak topu filelere gönderdi. Bu gollerin üzerinde şok etkisi yarattığı Trabzonspor ilk yarının sonlarına doğru kendine gelebildi ve Eren Elmalı, Djaniny - Kuassi işbirliğiyle 43. dakikada  skoru 2-1 yaptı. Bu gol bordo mavilileri oyuna döndürdü. İlk yarı Slovacko’nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Teknik direktör Abdullah Avcı ikinci yarıya kadro üzerinde tadilat yaparak başladı. Berat, Bakaseras ve Hamşik’i kulübeye çekip Abdulkadir Ömür, Siopis ve Doğucan’ı oyuna aldı. 52.dakika da ise Eren Elmalı’nın yerine Yusuf Erdoğan girdi. Oyuncu hamleleri Trabzonspor’a hareketlendirdi. Bu hamleler Trabzonspor’a Kouassi’nin ayağından beraberlik gölünü getirdi. Kouassi attığı iki golle alkış aldı. Neakaeme’yi unutturması için epey bir çalışması lazım. Skordaki eşitlik iki takımdaki oyuncu değişiklikleriyle ciddiyetten uzaklaştı. İki takımda 9’ar oyuncusunu değiştirdi. Bitse de gitse havasına büründü. 

Trabzonspor’da yeniler yeni yeni ısınıyor. Bu tür hazırlık maçları takıma girmek isteyenler için bir şans. Şampiyon takımın hocası  Abdullah Avcı’nın gözüne girmek için yenilerin vites büyütmesi şart.

Yazarın Diğer Yazıları