Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Turgay BEŞYILDIZ

Turgay BEŞYILDIZ

Trabzonspor zor da olsa tek vuruş. Turgay Beşyıldız yazdı

Trabzonspor zor da olsa tek vuruş. Turgay Beşyıldız yazdı

Turgay Beşyıldız / YENİÇAĞ

Geçtiğimiz sezon sonu 8 ve bu sezon başı 8 hafta olmak üzere; takımın başında 16 maç kalıp 1.6 milyon Euro’yu cebine koyup, ülkesine dönen Nenad Bjelica’dan sonra, tekrar göreve gelen Abdullah Avcı, ilk maçında Papara Park’tan zor da olsa galip ayrıldı.

Oyunun özellikle ilk yarım saatinde, ayağa çok pas yapan ancak üç pozisyon yakalayabilen Trabzonspor, bu umutlarını da boş geçti. Konuk Alanyaspor da, ilk 45 dakikada ev sahibinden bir fazlasıyla yakaladığı gol pozisyonlarını, onlar da ‘es’ geçti.

Bunlardan en önemlisi de 42. dakikada Oğuz’un güney ekibi adına kaçırdığı en temiziydi.
Trezeguet ve Bakasetas’ın sakatlıkları nedeniyle takımlarında yer alamamaları, görüldüki Bordo Mavililer için önemli bir eksiklikti.

Yaklaşık 25 bin taraftarının bu gece yalnız bırakmadığı Karadeniz ekibi ile Güney ekibinin top oynama isteklerini, maçın temposunu ufak tefek nedenlerle gereksiz yere zırt-pırt! İki de bir düdük çalarak kesen Bursa Bölgesi hakemlerinden Arda kardeşler, iki kuruşluk seyir zevkimizin içine de etti.

Bırak oynasınlar kardeşim ya! Nedir? Her ufak, tefek şeylere düdük çalıp oyunu soğutuyorsun.
*
Turuncu-Yeşillilerin teknik adamları Ömer Erdoğan’da dersini iyi çalışmış. For hattında tek kalan Paul Onuachu’ya, sağdan soldan orta da gelmeyince işi daha da rahatladı.

Ev sahibinde Enis Bardhi’nin, genelde bugün bana göre yokları oynamasına, Berat’ın yaptığı iyi hırsızlık! Yani rakipten top çalıp takımına kazandırması, o boşluğu kapattı.
İkinci 45 dakikaya, oyunun başında olduğu gibi hızlı başlayan Abdullah Avcı’nın ekibi oldu.

Dakikalar 54’ ü gösterirken, atılan topa savunma arkasına arkan Nijeryalı Onuachu, sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Kosovalı defans oyuncusu Fidan Aliti, kendisine engel olmaya çalışırken, yaptığı ters vuruş kendi kale içi ağlarıyla buluşunca, giden topun arkasından hüzünle bakması, sanırım ömür boyu aklından çıkmayacaktır.

Yusuf Özdemir ve Furkan‘ın sarı kart cezalısı olmaları, Alanya ekibini ne kadar etkilemiştir bilemem ama Bordo Mavililerin 5 sakat oyuncusu, oyun anlayışlarının şeklini biraz da olsa etkilemiş gibiydi!

Trabzonspor öne geçtikten sonra; Onuachu‘nun iki net pozisyonu da cömertçe harcaması, gecenin denizin üzerinden gelmeye başlayan soğuk esintisi gibiydi.
*
İlk yarıdaki top kayıplarına, ikinci yarıda da devam eden Bardhi’nin 85 dakika oyunda kalmasına Avcı nasıl dayandı anlamadım!
Alanyaspor önünde, bugüne kadar Trabzon’daki maçlarda; 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, bugün rakibine karşı galibiyet sayısını eşitledi.

Ömer Erdoğan ise, bugüne kadar çalıştırdığı tüm takımlarla Trabzonspor’a karşı oynadığı 6 karşılaşmadan sonra, bu gece de 7. maçında galibiyetle yine tanışamadı.
Yeni transfer Nicolas Pepe‘nin son 6 dakika oyuna girerek, Bordo Mavi formayla ilk kez tanıştığı bu gece bir fragman gösterdi. Mekanın sahibi zor da olsa bu 90 dakikada tabiri caizse, kendi adına bir cenaze yıkadı!

Yazarın Diğer Yazıları