Trabzonspor'a Süper Kupa'yı getiren detay

Trabzonspor'a Süper Kupa'yı getiren detay

Hem Avcı hem de Çalımbay bu nedenle sahaya ideal kadrolarını sürdüler. Avcı, şampiyon kadroya üç takviye yaptı. Savunmanın sağında Larsen’e, solunda Eren Elmalı’ya görev verdi. Nwakaeme’nin yerinde ise Trezeguet ilk ciddi sınavına çıktı. Yönetime mesaj mı yoksa eldekilerin en iyisi mi orasını kestirmek zor: Sağ stoperde Dorukhan’ın görev yapması sürpriz oldu. Joker oyuncu diye bu kadar yıpratmamak lazım..

Maçın başlama düdüğü ile birlikte iki takım uzun süre kontrollü futbolu tercih etti. . Sivasspor ilk dakikalarda orta alanda bordo mavililere baskı yaparak oyun kurmasını ve çıkmasını engelledi. Kalecilerin rahatsız edilmediği bir 25 dakika izledik. Rakip kaleye ilk şutu 27.dakikada Eren Elmalı attı. Oynamaktan çok oynatmama mantığı içindeki Sivas’ın bu düşüncesini Trabzonspor’un yetenekli ayakları kıramadı. Hamşik, Bakasetas, Abdulkadir Ömür gibi isimler adam eksiltip gol yollarını açamadı. Bordo mavililer alışık olduğu duran toplardaki ustalığını konuşturarak kilidi açan golü 37.dakikada Cornelius ayağından buldu, Visca’nın kullandığı kornerde Danimarkalı gelişine vurarak topu filelere gönderdi. İlk yarı Trabzonspor’un istediği skorla sona erdi.

İkinci yarıya Trabzonspor golle başladı. Sivasspor savunmasının hatasını Cornelius affetmedi. Kaleci Ali Şansalan adeta “alda at “dedi.. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde Cornelius kendisinin ve takımının 2.golünü attı. Bu gol Sivas’ın kolunu kanadını adeta kırdı. Avcı skorel rahatlığı yakalayınca haklı olarak oyuncusunu koruma gitti. Sarı kartı olan ve zaman zaman hareketleri ile kırmızıya çağrışım yapan iki golün kahramanını dışarı aldı. Djaniny oyuna girdi. Dakikalar 64 gösterdiğinde günün başarılı ismi Larsen skoru 3-0 yapan golü attı.. Bordo mavili takımın Danimarkalıları süper bir oyunla süper kupaya damga vurdu. 76. dakikada Bakasetas penaltı golü ile kupa törenini hızlandırdı. Trabzonspor sezona kupa morali ile başladı. Yenilerden Larsen, Eren ve Trezeguet ilk sınavlarını olumlu verdi. Trabzonspor süper kupayı 4-0 gibi farklı skorla kazanıp lige hazırım mesajı verdi..

Hadi takımlar lige hazırlanıyor. Ya hakemler? Mete Kalkavan lige hazır değil. Bu performans ile çok saç baş yoldurur.

Yazarın Diğer Yazıları