TRT Haber canlı yayında 15 Temmuz gazisini şehit olarak tanıttı

TRT Haber canlı yayında 15 Temmuz gazisini şehit olarak tanıttı
TRT Haber, 15 Temmuz Darbe girişiminde gazi olan Bilal Özyıldırım'ı şehit olarak tanıttı.

TRT Haber 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılında gazilerle sohbet etti. 15 Temmuız Şehitler Köprüsü’nde gazi Bilal Özyıldırım ile röportaj yapan TRT haber bir skandal imza attı.

Haberin alt yazısında “15 Temmuz Gazisi” yerine “15 Temmuz Şehidi Bilal Özyıldırım” yazıldığı görüldü.

Ayrıntıyı fark edenler sosyal medyada paylaşım yaparak tepki gösterdi. TRT Haber’in bu hatası sosyal medyanın diline düştü.

İYİ Parti Milletvekili Ali Kıdık ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Kıdık paylaşımında, “TRT Haber 15 Temmuz Şehidi’ni dirilterek ekrana çıkarttı. 30 yılı aşkın süredir gazetecilik yapıyorum böyle bir başarıya imza atamadım. Kendilerini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da paylaşımda bulunarak, "Bu kadar da olmaz ! 15 Temmuz Şehidini canlı yayına çıkarma başarısı gösteren TRT yi tebrik ediyorum." dedi.

Fatih Altaylı da "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yani TRT iftiharla sunar. Dünyada bir ilk. 15 Temmuz şehidi canlı yayında ekranda." ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ GAZİSİ BİLAL ÖZYILDIRIM

Fetullahçı Terör Örgütü''nün (FETÖ) 15 Temmuz''daki darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Bilal Özyıldırım, darbe gecesi yaşadıklarını "15 Temmuz Köprü" adlı kitabında anlattı. Özyıldırım,  15 Temmuz gecesi, FETÖ''cü askerlerin kalkışmasını duyduğunda dizlerinin bağının çözüldüğünü söylemişti.  Özyıldırım, o gecenin ambulanslarının sivil araçlar ve motosikletler olduğunu ifade ederek, ilk tedavisinin Haydarpaşa Numune Hastanesinde gerçekleştirildiğini, sonrasında da çeşitli operasyonlar geçirdiğini dile getirmişti. 

Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Özyıldırım, "Kendi canıma kasteden birini belki bağışlarım ama şartsız ve koşulsuz olarak, vatana kim ihanet ediyorsa en ağır cezayı çekmesini diliyorum. Hamdolsun mevcut iktidarda Cumhurbaşkanımız da bunun gayreti içinde. Ancak bunun için çok radikal kararlar alınmazsa bu ihanetlerin sonu gelmeyecek. Eğer idam ise idam yok alternatif ceza şekli varsa bizim bilmediğimiz, daha ağır bir ceza şekli o cezanın mutlaka getirilmesi gerekiyor." diye konuşmuştu. 

 

İlgili Haberler